Wie zijn wij?

Wie ben ik:

Chantal, 32 jaar, vrouw van Roy, maar vooral moeder van Mason & Dustin.

Dol op: Slapen, Blond Amsterdam, shoppen, warme handdoeken, vakanties, Disney, dansen, zingen, musicals

Sterke kanten: oog voor detail, als ik weet wat ik wil ga ik er helemaal voor, loves researching en ben er altijd voor de kinderen.

Iets minder positieve kanten: kan slecht tegen kritiek en/of verandering, controlfreak, chaotisch als de pest, tikje neurotisch, overemotioneel, snel afgeleid en overprikkeld, slecht geheugen en vind het ontzettend moeilijk om voor mezelf te kiezen.

Diagnose: 2009 ADD, 2018 ADD/ADHD gecombineerde type

Lichamelijke ongemakken: Scoliose (rug) die is vastgezet toen ik 12 was, een linkerbeen die niet altijd te vertrouwen is en een spastische darm.


Met wie leef ik samen:

Mason Ray
Geboren in Juni 2015
Oudste zoon

Dol op: dino’s, Jurassic World, Ryan’s World, Avengers/superhelden, Godzilla en Floor is Lava spelen

Sterke kanten: altijd opgewekt en enthousiast, kan mensen snel ‘lezen’, is duidelijk in wat hij wel en niet wil, spreekt Engels, is grappig en kan heel goed filmpjes naspelen

Iets minder positieve kanten: prikkelverwerkingsstoornis, spraak/taal achterstand, leert moeilijk, doseerprobleem, kan niet met andere kinderen spelen

Diagnose: 2018 Algehele ontwikkelingsachterstand, 2019 ASS ernstniveau 2

Lichamelijke ongemakken: kon als dreumes heel moeilijk poepen, voelt pijnprikkels niet altijd even goed, heeft een cilinderafwijking (sept 2020 krijgt hij een bril)


Dustin Joah
Geboren in Juni 2018
Jongste zoon

Dol op: Toy Story, Frozen 2, eten (de hele dag door), alles zelf doen, auto’s

Sterke kanten: goeie eter, kan wel tegen een stootje en is een goede toneelspeler

Ieder minder positieve kanten: praat nog steeds niet, is vaak boos en gefrustreerd, neurotisch, heeft altijd slecht geslapen en slaapt nog steeds niet door, daarnaast krijst hij enorm hard. (Heeft ook toen hij 3 maanden oud was in het ziekenhuis gelegen met huilbabyprotocol)

Diagnose: nog niet, maar die gaat er waarschijnlijk wel komen

Lichamelijke ongemakken: poept onregelmatig, moeilijk en door de pijn het liefst in mama’s armen


Roy – getrouwd sinds 30 maart 2015 – werkt ploegendiensten

Bentley – Amerikaanse Stafford – 10 jaar – goodwill project gone wrong

Monster en Medy – 2 oude chagrijnige katten – zijn extreem luid


2014 VS 2020:

Toen ik mijn blog begon was ik nog niet eens zwanger. Inmiddels is Mason alweer bijna 5 jaar oud. In mijn zwangerschap was ik actief bezig met schrijven en mijn site.

De jaren daarna vond ik het moeilijk om het schrijven weer op te pakken. Maar door Mees zijn autisme heb ik een hoop moeten leren en vind ik het belangrijk om die kennis door te geven. Ik ben natuurlijk geen expert, maar kan hier wel beschrijven hoe je bepaalde dingen (het beste) aan kan pakken met een autistisch kind en of dat werkt voor Mason. Iedere autist is tenslotte weer anders. Zo zal er ook een soort gebruiksaanwijzing over Mason ontstaan, die ik ook weer belangrijk vind om te delen zodat mensen om hem heen zo goed mogelijk met hem om kunnen gaan.

Ik merk dat het voor andere mensen vaak erg moeilijk is om contact met Mason te krijgen. Hoe ze ook hun best doen, soms lukt het gewoon niet. Ik hoop dat mensen dit willen blijven proberen, want hij kan er niets aan doen dat hij misschien op dat moment een punthoofd heeft en gewoon niet KAN reageren. Ik als moeder wil het liefst niet dat hij in een heel klein wereldje leeft met maar een paar mensen om hem heen, maar tegelijkertijd is er bijna geen ontsnappen aan. Hij zal er nooit moeite voor doen, ben al blij als hij een van zijn oma’s kan benoemen en hem meenemen op visite is ook weer niet zo makkelijk. Tuurlijk kan het soms wel, maar er moet altijd rekening gehouden worden met 100 factoren die meespelen.

Ik denk dat ik Mason help door een zo eerlijk mogelijk beeld van hem neer te zetten. Ik zal dit uiteraard nooit doen op een kleinerende manier, maar soms kan het wel hard zijn wat ik zeg. Het is nou eenmaal geen sprookje, maar de harde realiteit.

Wat wil ik in mijn site verwerken:

  • Ons leven, waar van alles en nog wat in gebeurd, net als bij een ‘normaal’ gezin
  • Mason zijn gebruiksaanwijzing
  • Autisme in het algemeen
  • Wat wij doen om het hier zo autismevriendelijk mogelijk te maken
  • De groei van Dustin, van dreumes naar..
  • Zelfontwikkeling

Mis je iets? Heb je een vraag of een opmerking? Laat het me weten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.