De klusweken in ons nieuwe huis

Het is nu echt bijna zover. Morgen krijgen we de sleutel. Ons droomhuis, ons nieuwe begin. Ik ben aan het stuiteren. Ben zenuwachtig, maar ook echt super super enthousiast en blij. Voel me net een klein kind op pakjesavond, of eigenlijk de dag ervoor.

Kamer voor kamer, stukje bij beetje gaan we alles opknappen. Het kost ongetwijfeld een paar jaar, maar het is het zo waard. De tv kamer en bedstedes willen we wel direct opknappen. De tv kamer is rondom van hout. Dus er moet een hoop ontvet, geschuurd en geverfd worden. De wand van de bedstedes wordt Soothing Moss. Onderdeel van kleur van het jaar van Flexa.

De bedstedes zelf worden volledig ingericht door mijn schoonmoeder. Van matras tot verlichting. Daar ben ik heel blij mee. Meteen een fijne plek om je terug te trekken.

Maandagochtend, 16 januari 2023, worden we verwacht om 9:15 uur bij onze nieuwe woning, wat het dan nog niet is. Eerst de eindinspectie. Is alles aanwezig wat staat aangegeven op de lijst? Werkt alles nog? Is de woning wel leeg? Dan om 10 uur bij de notaris in Medemblik. Daar tekenen we voor de overdracht en krijgen we de sleutels.

Er gaat zoveel door mijn hoofd, voor morgen, voor de komende weken, maar ook dingen die in de toekomst gaan gebeuren. Ik kan het niet meer ordenen in mijn hoofd. Roy heeft me naar boven “gestuurd” zodat ik mijn hoofd even leeg kan maken.

Morgen is het zover. De kids gaan morgen naar school, dus daar kan ik alvast kleren en tasjes voor klaarleggen. Daarnaast kunnen we alvast de spullen in de auto laden die we meenemen naar ons nieuwe huis. Ik ga zo nog wat bestek en servies inpakken. Misschien is wat schoonmaakmiddel ook wel handig plus doekjes.

Ik moet de huisarts nog regelen voor Roy en de jongens. De opstalverzekering moet nog overgeschreven worden. We hebben nog een buffetkast nodig en een koelkast. Ondertussen zoek ik op bijzettafeltjes, speelgoedkisten, eggchairs en bureau’s van woood. Ik moet nog douchen en mijn haar wassen. Helemaal geen zin in, mijn hoofd is te druk. Maar morgenochtend ben ik te zenuwachtig, dus beter doe ik het nu toch maar even.

De planning voor morgen:

6:45 Gaat de wekker
7:00 Haal ik de kids uit bed
7:45 Haalt de taxi de kids op
8:00 Klaarmaken/aankleden
8:45 Rijden we naar het nieuwe huis
9:15 Eindinspectie
10:00 Tekenen bij de notaris
11:00 Naar ons nieuwe huis

13:00 Komt mijn vader
14:30 Moet ik terug naar Oosthuizen voor de kids
15:00 Komen kids thuis
15:30 Roy Melvin halen
16:00 Roy aanhanger halen
16:15 Roy haalt onze nieuwe Amerikaanse koelkast
17:00 Koelkast in het nieuwe huis
17:30 Kom ik met de kids naar het nieuwe huis
18:30 Gaan we allemaal naar het oude huis

Bij de eindinspectie waren we zo belachelijk blij dat het ons niet eens opviel hoeveel zooi hij voor ons achterliet. Achteraf niet zo blij mee natuurlijk.

Maar het tekenen bij de notaris was een mooi moment!

Nadat we hebben getekend zijn we in Medemblik naar de slager gegaan om lekkere belegde broodjes te halen. Ons eerste uitje in Medemblik haha. Daarna naar huis, we konden niet meer wachten.

Dinsdag de 17e kwamen ze langs voor een houtworminspectie. We dachten dat er overal houtworm zat, wat een flinke rekening zou zijn. Plus een paar dagen niet in je huis kunnen. Maar het viel gelukkig mee. We hebben wel boktor op de zolder, in de balken die niet bewerkt zijn. Dat moet wel ingespoten worden, maar kost de helft minder en doordat het een luik heeft kunnen we gewoon in huis blijven. Er kwam ook een mannetje om de voortuin op te nemen. Wat willen we? Hoe moet het eruit zien? Verder hebben we heeeeeel veel geschuurd. De bedstedes, de muren, het plafond, de deuren. Oh ja en nog even naar de bouwmarkt. Onder andere verftesters gehaald. Heb ik de kleuren goed gekozen of gaat het totaal niet staan?

Woensdag de 18e hebben we de verf gehaald voor de tv kamer, en voor een stukje van de woonkamer. Dat was even schrikken aan de kassa. €496,- Gelukkig werken we met een bouwdepot, anders zou het budget rap minder worden door zulke bonnetjes. We hebben ook meteen de parketschuurmachine gehaald. Na het schuren in de tv kamer zijn we begonnen met de vloer in de tv kamer. Daarna moest ik weer naar huis voor de kids. Roy heeft de rest van de woonkamer afgemaakt. Dat ging een stuk sneller dan we hadden verwacht.

Donderdag de 19e werd de graafmachine gebracht. Ik ging de parketschuurmachine terug brengen en werd gebeld door school. Mason had het zwaar. Zat voornamelijk aan zijn tafel voor zich uit te staren met een duim in zijn mond of was aan het huilen. Ik vroeg of ze het nog even aan wilden kijken en als het om 12 uur nog niet zou gaan dan zou ik hem ophalen. Toen ik bijna weer terug in ons dorp was belde school, het ging echt niet. Toen ik op school aankwam lag hij achterin de klas op een matras te slapen, in de drukte. Thuis wilde hij ook meteen naar bed. Dat betekende voor mij, niet verder met klussen die dag. Gelukkig was mijn schoonmoeder er wel om de wc en keuken blinkend schoon te maken. Erg blij mee, want het was behoorlijk vies allemaal.

Vrijdag 20 januari namen we Mason mee naar het nieuwe huis. Het had een beetje gesneeuwd. Hij ging lekker in bed op de ipad en zo kon ik alsnog klussen. Om half 11 kwam mijn bestie ons versterken. Met Mason ging het alweer een stuk beter. Wilde even buiten spelen en heeft papa geholpen met de binnenkant van de kast verven.

Ik heb het internet proberen aan te sluiten, maar het werkte alsnog niet. Via de ziggo chat een monteur ingepland. 3 uur later was hij er. Bleek dat we buiten niet goed aangesloten waren, daar kon ik niets aan doen. Fijn dat er zo snel een monteur kon komen. Om half 12 werden er broodjes bezorgd. Erg handig en lekker! Crool en ik hebben de bedstedes ontvet en geverfd. Hubby heeft de kastdeuren en de binnenkant geverfd. Daarna nog het houten muurtje en het plafond van de tv kamer. Om half 3, zoals elke dag moest ik weer naar huis, Dustin zou met de taxi thuisgebracht worden om 3 uur. Mijn bestie ging mee. Ik heb lekker vis gehaald als avondeten.

Zaterdag kwam mijn schoonmoeder oppassen op onze kleine monstertjes. Meteen aan de slag met Dustin’s kamer. De bovenkant wordt Nordic Green de Trendkleur 2023 van Karwei. Melvin kwam de voortuin leeghalen. Alles bosjes, struiken, bomen eruit. Ik moest nog even de pastelblauwe verf halen voor een klein muurtje in Dustin’s kamer. Om half 4 is Roy terug gegaan naar huis zodat Carola en ik nog even door konden gaan met verven. Ik heb de blauwe muur in Dustin’s kamer gedaan, Crool was beneden bezig. Wat ben ik toch dankbaar voor zo’n geweldige vriendin!

Zondag paste mijn schoonmoeder weer op de jongens, zodat wij konden klussen. Mason sliep nog en Dustin wilde in bed een filmpje kijken. Carola en ik hebben de 2e laag Nordic Green geverfd. Ik heb daarna de 2e laag van de pastelblauwe muur geverfd.

Daarna hebben we de bedstede muur afgenomen en afgeplakt. Nog net voor ze naar huis ging konden we verven. Bij de eerste helft van de muur heeft Crool me geholpen en bij de 2e helft heeft Roy me geholpen. Wat was het fijn om het rode weg te kwasten!

Dustin was in de tussentijd op de bank in slaap gevallen en het leek erop dat hij ziek werd. Geen ideale timing.

Maandag 23 januari kwam mijn zusje op de jongens passen. Ik heb ze beide maar thuis gehouden in overleg met de juffen. School en alle veranderingen vragen erg veel van ze. We hebben m’n zusje van het station afgehaald, daarna even boodschappen gedaan en door naar ons nieuwe huis.

Ze zijn inmiddels met een paar mannetjes begonnen in de tuin en het is een grote chaos.

Dinsdag zouden de jongens om 7:45 uur gehaald worden, net als alle andere dagen. Maar de taxi kwam maar niet en kwam maar niet. Uiteindelijk na 2 keer bellen, was de taxi er om 9 uur. Dat betekende voor mij dat ik ook pas een stuk later in ons nieuwe huis kon beginnen. Roy en ik hebben als eerste de onderkant van Dustin’s muren geverfd. Denim Drift, ook van Flexa.

Omdat mijn zusje bij de kids was, konden we langer doorgaan wat erg fijn was. Zo hebben we een hoop losse klusjes kunnen doen, zoals onder andere de Ring doorbell installeren. Ik moest ook nog even verf halen, want ik had met mijn vermoeide hoofd echt een hele rare berekening gemaakt en kwam dus flink verf te kort. Roy heeft het plafond beneden geverfd. Daarna heeft hij de trap geverfd en de vloer voorbereid voor het verven. Ik heb nog even de kast een 2e laag gegeven en het kozijn in de tv kamer geverfd.

Woensdag 25 januari kwam mijn schoonmoeder ons weer helpen. Ze heeft Dustin’s kamer helemaal netjes gemaakt, bed opgemaakt, gordijnen opgehangen. Zijn kamer is er klaarvoor!

Zoals het was en zoals het nu is, inclusief een hoop speelgoed:

M’n schoonmoeder heeft de bedstedes ingericht, wat er supergezellig uitziet!

48 dekentjes, kussentjes en gezellige lampjes bovenaan. Ik vind het leuk!

Roy heeft uiteindelijk de wc deur zo kunnen maken dat we hem ook echt dicht en op slot kunnen doen. Alles is hout en oud, het is niet zo simpel als we zetten er een nieuwe deur in. Want dat past dan niet in die gekke deurposten. Maar het is hem gelukt! Ik heb de linkerkant van Mason’s kamer gewit. En daarna zijn we aan de vloer begonnen. Dat was echt geweldig, die eerste verf er op. Zag meteen dat we een goede keuze hadden gemaakt. Ik moest naar huis, dus Roy heeft de vloer verder alleen geverfd.

Donderdag kwamen Gerdy m’n stiefmoeder en m’n schoonmoeder alle 2 helpen. Gerdy heeft de badkamer schoon gemaakt en m’n schoonmoeder heeft alle ramen gezeemd. Samen hebben ze de ramen van de vide gezeemd. Het was zo schoon dat het net leek alsof er geen glas zat. Roy en ik hebben de rechter kant van Mason’s kamer gewit. En daarna de 2e laag van de vloer.

Vrijdag, de laatste dag voor de verhuisdag. De laatste puntjes op de i. De vermoeidheid was inmiddels toegeslagen. Ik zag enorm op tegen de verhuisdag. Niet om te verhuizen, dat is geweldig. Maar al het werk op de verhuisdag. Kon ik dit wel aan? Gelukkig had ik m’n bestie naast me, die zou me er wel doorheen trekken.

Zaterdag 28 januari, de verhuisdag, maar ook de dag dat Roy en ik 10 jaar samen zijn! ❤

Om half 9 was mijn schoonmoeder er om op de jongens te passen. M’n bestie en haar vent waren er niet veel later. Daarna volgde m’n zwagers met hun busjes en een vriend. Het wachten was op de 2 vrienden die een verhuiswagen zouden meenemen. Carola en ik gingen met het eerste ritje naar het nieuwe huis. Daar zouden wij de boel coördineren, terwijl Roy dat in het oude huis deed.

De eerste bus en aanhanger werden uitgeladen en de woonkamer stond vol. Hoe gingen we dit in godsnaam fixen? Carola en ik hebben zoveel mogelijk opgeruimd en naar boven gebracht zodat er weer ruimte was voor de volgende lading. De mannen wisselden elkaar eerst mooi af en zo was het ook beter te behappen voor ons. De verhuiswagen hebben ze met z’n allen leeggelopen. Wat een topteam hadden we! En qua weer hadden we het ook echt heel erg getroffen!

Inmiddels wonen we hier een week en het is fijn, heel fijn. Steeds meer spullen krijgen hun plekje. Steeds meer dozen en zakken worden uitgeruimd. Erg blij met hoe alles is gegaan en nog gaat. Roy is nog 1 dagje vrij en dan moet hij helaas weer aan het werk. Het was zo fijn om alles samen te doen, klussen, de kinderen, het in en uitpakken.

Nu gaat het echte leven beginnen!

Oh ja had ik trouwens al gezegd dat de voortuin inmiddels ook klaar is?
Het is zo’n luxe dat onze kindjes gewoon veilig op eigen erf de taxi in kunnen stappen en natuurlijk dat we onze eigen parkeerplekken hebben.

Voor en na foto:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.