Handige sites

Heb jij ook het vermoeden dat er iets niet helemaal klopt in de ontwikkeling of het gedrag van je kind? Weet je niet waar je heen kan voor informatie of hulp? Ik weet hoe je je voelt! Er zijn zoveel sites/boeken en organisaties. Door de bomen zie je het bos niet meer. Zo zijn er bijvoorbeeld ook dingen die ik heel graag eerder had geweten, maar je moet maar net iemand kennen die er bekend mee is. Dus bij deze, ik hoop dat ik er iemand mee kan helpen!

VTO / Integrale Vroeghulp
https://integralevroeghulp.nl/cms/view/57208883/ouders

Word je door je huisarts of consultatiebureau niet serieus genomen? Neem dan zelf contact op om je kind te laten onderzoeken.

Geef me de 5 – Colette de Bruin
http://www.geefmede5.nl

Van overleven naar leven – voor omgang met mensen met autisme. Ze heeft fantastische boeken, maar geeft ook lezingen en cursussen. Daarnaast staan er veel bruikbare downloads op de site. Aanrader!

Nederlandse Vereniging Autisme
www.autisme.nl

De NVA vecht voor mensen met autisme. De site staat vol met informatie, maar wat zij echt doen vind ik belangrijker.

Gratis Picto selector
https://www.pictoselector.eu/nl/

Een gratis Windows programma om pictogrammen te selecteren en af te drukken. Er zijn meer dan 12000 pictogrammen om uit te kiezen en ook eigen foto’s/pictogrammen kunnen toegevoegd worden.

Luiervergoeding

Als je kind vanaf 5 jaar overdag een luier nodig heeft, wordt dit vergoed. Heb je een medische verklaring voor ‘blijvende incontinentie door chronische ziekte of handicap’? Dan is de vergoeding al vanaf 3 jaar