Ik ben gelukkig!

Wow, ik kan me niet eens heugen wanneer ik voor het laatst heb getypt: Ik ben gelukkig! Waarschijnlijk was dat in mijn zwangerschap van Mason. Zoals trouwe volgers weten is het een bumpy road geweest de afgelopen 7,5 jaar. Maar nu voor het eerst in lange tijd voel ik me niet meer depressief, niet eens een beetje. En hubby en ik zijn sterker dan ooit hiervoor. ❤

Lees verder

Decembermaand en voornemens

Het zit er weer aan te komen, de Decembermaand. De maand die draait om gezelligheid, samenzijn, Sinterklaas en Kerstmis. Het kost klauwen vol geld, vooral als je kinderen hebt. En eten, veeeeel snoepgoed en lekker eten. Ik vind het altijd wel gezellig, ookal krijg ik er bakken stress van. Maar dit jaar mag het wat mij betreft gestolen worden. Ik wil door naar Januari 2023. Eindelijk een nieuwe start, daar heb ik pas zin in.

Lees verder

Auti Sjantje op het festival

Misschien heel raar voor sommige andere mensen met autisme, en vooral heel gek voor mensen die autisme niet goed begrijpen, maar ik hou van een goed feestje. En op een goed feestje staat de muziek hard. Dat is gek. Je houdt toch niet van harde geluiden? Hoor ik mensen denken. Dat klopt, al zijn dat ook vooral onverwachtse harde geluiden. Dit zijn prikkels die ik kies, waar ik energie van krijg. En sommige momenten werd het me alsnog teveel en dan moest ik wel even uitrusten.

Lees verder

Auti-club: Prikkelverwerking

De vorige keer schreef ik over hoe informatie verwerkt wordt, dat verloopt anders dan bij mensen die geen autisme hebben. Wil je hier meer over lezen, klik hier voor de blog over informatieverwerking bij mensen met autisme. Vandaag wil ik meer delen over wat wij geleerd hebben op de auti-club over de prikkelverwerking. Je kunt hier overgevoelig of ondergevoelig voor zijn. Ook kan je overprikkeld raken.

Lees verder

Auti-club: Informatieverwerking

De vorige keer schreef ik over wat ik leer op de Auti-club of ook wel Psycho-Educatie. Hoe onze kennismaking ging, hoe het was om de diagnose te krijgen, de verschillende fases waar je doorheen gaat als je er achter komt dat je op het autismespectrum zit en een stukje over wat autisme nou eigenlijk is. Wil je dit lezen, klik dan hier. Omdat de informatieverwerking bij mensen met autisme anders loopt wil ik daar graag meer over vertellen.

Lees verder