Project Slaapkamer

Om in onze nieuwe slaapkamer te kunnen slapen moest er nog wel wat gebeuren. Ik neem je mee in onze klusreis.

Een voor en na foto:

We moesten om te beginnen de fundering herstellen. De vloerplanken lagen op weggerotte balken met purschuim en 3000 stenen.

Als eerste gingen dus alle vloerplanken eruit en alles wat eronder lag. Wat een troep kwam daar vanaf, Roy bleef heen en weer lopen met de kruiwagen (door het huis).

Het heeft even geduurd, maar alle troep is eruit!

Er moesten voorbereidingen getroffen worden voor het storten van het beton. Er werd een raster geleverd, of weet ik veel hoe het heet.

Er kwamen 2 wagens om het beton te storten.

De bedoeling was eigenlijk om nog een handafdrukje van de kids erin te maken. Maar het was eerst veel te nat en toen ik er weer aan dacht (de volgende ochtend) was het al hard. Dus helaas pindakaas.

We hebben weer een vloer in de slaapkamer!

Roy maakte een frame voor de vloer, vulde het met vloerisolatie en legde elektriciteit aan zodat we stopcontacten naast ons bed zullen hebben.

De vloerplanken konden weer teruggelegd worden.

Na al het werk wat verricht was zag de kamer er nu weer exact hetzelfde uit als voor we begonnen.

Nu waren de kasten aan de beurt. Per kast kwamen er 5 planken in. De planken moesten op maat gezaagd worden, wat nogal een klus is als alles scheef is. Dat is dan weer het nadeel van een 150 jaar oud huis hebben. Maar het is gelukt. Ze moesten alleen wel nog aan beide kanten twee keer geverfd worden. Er konden per keer twee planken geverfd worden. Reken maar uit, dat was een hooooop planken verven.

De binnenkant van de kast verven was een flinke klus. Voor wie het nog niet gezien had, hij was donkerblauw. Wij wilde de binnenkant van de kasten graag wit. Gelukkig kreeg ik hulp van Dustin.

Roy heeft het plafond gewit. We waren alleen even vergeten dat we de muur nog dicht moesten maken. Geluidsisolatie spul er tussen, extra stopcontactje. Et voila, nu is het dicht.

Daarna was het tijd om de muren te gaan verven. Ik had gekozen voor Airy Foliage van Flexa. Op de muur was ik blij. Maar toen ik het zag bij het geel/creme van de kastdeuren dacht ik dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Roy zei dat we het nu eerst af gingen maken zoals het bedoeld was.

Het was tijd om de donkere kleur erbij te pakken. Soothing Moss van Flexa. Dat was voor de balken en de kastdeurtjes. Dit maakte het helemaal af.

Eindelijk konden al mijn kleren in de kast. Die lagen de afgelopen maand verspreid op de vide.

Tijd voor de volgende stap: de vloerplanken voorbereiden op het schilderen. En daarna het daadwerkelijk schilderen, 2 lagen.

Wat een wereld van verschil! Zo ontzettend blij mee. Het raam moet nog wel vervangen worden, maar dat komt ergens deze zomer.

Het bed erin. De gordijnen ophangen. De laatste puntjes op de i.

En dan is het eindelijk zo ver. Na een lange tijd klussen kunnen we eindelijk gebruik maken van onze mooie nieuwe slaapkamer.

Een gedachte over “Project Slaapkamer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.