Alocasia Dragon Scale

Alocasia Baginda Dragon Scale

Latijnse naam: Alocasia x cuprea ‘Dragon Scale’

Familie: Araceae, Aroideae
Herkomst: tropische gebieden rondom de Stille Oceaan

Water
Hij gebruikt weinig water, maar het is wel belangrijk dat de grond continue vochtig blijft en beslist niet uitdroogt. Bij een teveel aan water (natte voeten) kan er wortelrot optreden.

Licht
Deze draak houd van licht, maar geen direct zonlicht!

Standplaats
De Alocasia is niet veeleisend aan zijn standplaats. Zolang hij maar rustig aan kan wennen. Hij kan dus ook in de zomer op het terras staan. Maar niet waar het onder de 15 graden kan worden.

Sproeien
Van nature groeit de Alocasia in een vochtige en warme omgeving. Sproei de binnenplant daarom regelmatig met water, minimaal 1 keer per week. Daardoor neemt de kans op spint ook af.

Voeding
In het groeiseizoen om de twee weken een beetje bijvoeden. In de herfst en winter is het vrijwel niet nodig.

Giftig
Het sap is irriterend voor huid en slijmvliezen. De wortelstokken worden in Azië gegeten. Hiervoor is het noodzakelijk de wortelstokken eerst te koken. Do NOT try this at home!!

Luchtzuiverend
Hoe groter het blad, des te meer zuurstof een plant kan produceren.

Bij de familie sinds: 8 januari 2021

Mijn ervaring:

Op de site van PlantRebelz bestelde ik dit super geweldige babyplantje. Hij heeft een ontzettend gaaf blad, vooral als hij groot is, dat duurt nog wel even. Of groot, hij zal nooit echt groot worden, ik bedoelde ‘volwassen’. Met de meest ideale condities kan hij een meter hoog worden. Maar thuis, in een pot, zal hij maar 20 tot 50 cm hoog worden. De bladeren kunnen 20 tot 40 cm worden.

Ik bestelde rond 2:00 uur en had om 8:15 uur al mail dat mijn order was ingepakt en werd verzonden. Dezelfde dag om 19:40 krijg ik een sms dat de bezorger 5 minuten later mijn order zou afleveren. En inderdaad, 5 minuten daarna was hij er! Daar word ik zo gelukkig van, als “de dingen” gewoon meewerken. Topservice, goed verpakt.

Het is echt een mini babyplantje. Hij, m’n draakje, zit in een minipotje van 5 cm. Inclusief pot is hij 12 cm hoog.

Belangrijke info:
Alocasia Baginda “Dragon Scale” kent net als vele planten uit de Aroid familie een rust periode. Tijdens deze periode kan hij al zijn blad afwerpen en blijft er alleen een knol achter in de aarde. Het vreemde is dat dit soort geen seizoen kent. Als de plant zijn bladeren verliest komt hij enkele maanden later weer tot nieuwe uitloop. 
Bron: https://www.nelumbogarden.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.