Dag 2 Midweek Limburg

Van te voren heb ik een paar keer gedacht ‘wanneer is dit midweekje geslaagd?’. Is het als ik zoveel heb gewandeld, zoveel heb geslapen, als ik dit of dit af heb gekregen, als ik iedere dag een blog schrijf? Om de verwachtingen laag te houden (ik heb altijd een te grote verwachting, wat resulteert in teleurstelling) hadden Roy en ik afgesproken dat deze week is geslaagd als ik er naar toe ga en vrijdag weer naar huis kom. Klinkt haalbaar. Maar ik hoopte toch wel iedere dag of bijna iedere dag uit te kunnen slapen.

Ondanks ik gisteravond al best vroeg in zat te kakken, bleef ik toch nog een tijdje zitten. Ik had niets te doen, dus ik kon lekker opblijven en uitslapen. Gelukkig heb ik mijn plantjes en was daardoor het internet aan het afstruinen.

Als ik het goed heb, heb ik per ongeluk 4 Pilea planten gekocht! Ik had werkelijk geen idee. Ik zag de Pilea Moon Valley en aangezien hij 2€ kostte nam ik hem mee. Die heb ik nog niet. Er stonden nog veel meer mini’s. Mini’s die ik al heb of als ik er een grotere variant van heb, hoef ik ook geen kleine meer. Maar er stonden er een paar die ik nog niet eerder had gezien. Ik dacht eigenlijk dat de zilveren een begonia soort was en de bladbegonia’s gaan vrij snel dood bij me. Maar ze waren zo mooi, zo apart dat ik ze toch mee heb genomen. Ik zoek later wel op welke plant het is. Dat deed ik dus gisteravond:

Pilea Involucrata ‘Moon Valley’

Naast de bekendste Pilea, de pannenkoekenplant, had ik deze ook al regelmatig voorbij zien komen. Ik vond hem er maar vreemd uitzien.

Gister in het tuincentrum zag ik hem en voelde ik direct aan z’n bladeren. Heel vreemd, had het anders verwacht. Dat was denk ik voor mij de reden om hem te kopen, hij is vreemd en voelt raar aaibaar.

Pilea Spruceana

Ik had in eerste instantie geen idee waar ik moest zoeken om er achter te komen wat voor soort plantje dit is. Tot dat me opviel dat hij op dezelfde manier groeit als de Moon Valley. Ik ging zoeken op Pilea soorten. Er zullen er niet veel zijn met brons en zilver.

En ja hoor, je hebt de Pilea Spruceana, die hiernaast op de foto staat. En je hebt de Pilea Spruceana ‘Silver Tree’. Die leek weer meer op het zilveren plantje..

Pilea Involucrata ‘Silver Cloud’

Wat ik al zei, ik dacht in eerste instantie een Begonia. Maar zoals de begonia zijn ‘angel wings’ heeft, lopen deze bladeren toch anders.

Hij is helemaal zilver, niet gespoten, maar echt zilver. Daar zullen vast niet veel planten van zijn.

Na een hoop geklik, kwam ik er achter dat het ook een Pilea plant is! En ondanks ze een ander vorm blad hebben, is het een broertje van de ‘Moon Valley’.

Pilea Depressa

Deze is nog een beetje een raadsel. In de winkel vroeg ik welke dit was en de vrouw liet zien bij een grotere Sedum Makinoi dat het daar een kleintje van is. In het eerste oogopslag dacht ik dat die muts gelijk had. Maar toen ik thuis kwam zag ik dat er niets van klopte. Hij heeft groene steeltjes ipv rode, de blaadjes zijn in een soort waaier vorm ipv zoals de Sedum en hij groeit anders, vollere steeltjes.

Na lang zoeken denk ik dat de Pilea Depressa ‘Tiny tears’ (niet te verwarren met Baby tears) het beste in de buurt komt, al denk ik dat het toch een andere variant is. Deze is wat donkerder groen. Ik vind em in ieder geval super schattig!

Nadat ik erachter ben gekomen wat een leuke nieuwe plantjes bij ons komen wonen, heb ik nog meer zin om een tuincentrum in de middle of nowhere te zoeken naar verborgen schatten.

Het is bijna 12 uur en ik kon mijn ogen niet meer open houden. Heb me een tijdje geïrriteerd aan het zeer lange badkamerritueel van de buren. Maar merkte ook dat ik soms weer voor me uit zat te staren. Het was tijd om te gaan slapen, op deze manier wakker blijven slaat ook nergens op. In bed voelde ik me zeer ongemakkelijk. Ik appte Roy over dat ik toch graag een wapen had willen hebben.

Thuis hadden we hier al over gepraat. Ik snap dat ik geen pistool of zwaard mee mag naar een vakantiehuisje (als ik ze überhaupt zou hebben), maar sinds ze hebben ingebroken in het laatste huis waar ik alleen woonde ben ik toch een beetje bang geworden. Het idee dat Roy er nu niet zou zijn om me te beschermen. Ik zag mijlenver aankomen dat dit een probleem zou gaan worden. Hij legde uit waarom ik niets mee kon nemen, ondanks ik het “een wapen” bleef noemen was dit natuurlijk nog steeds alleen bedoeld voor als iemand ’s nachts mijn vakantiehuisje binnenkomt. We kwamen er niet uit. Een klein zakmesje mocht wel, maar die had ik niet.

Gister dat ik aankwam zag ik meteen dat door de keycard de deur niet met de sleutel op slot kan. Ik snap het, heel slim allemaal, zo hoeft niemand meer naar de receptie. Maarrrrr ik draai graag de deur op slot als ik ga slapen, en laat de sleutel erin. De openslaande deuren, dito, makkelijk open te maken, maar geen slot, niet eens een klein schuifje om em mee op slot te kunnen zetten. Dit vind ik absoluut niet fijn.

Mijn uitzicht vanuit bed.. De voordeur die niet op slot zit, het raam dat naast de buren hun voordeur zit. Help.

Ik had een mega kraak zak met snoep voor de deur gelegd, dat als de voordeur opengemaakt zou worden ik wakker zou worden van het geluid, hoop ik dan maar. En om me te beschermen een kurkentrekker onder m’n kussen. Niet heel effectief, maar mocht er dan iemand heel dichtbij komen terwijl ik slaap kan ik zo z’n oog er uit pulken en wegrennen. Misschien vinden mensen het gek dat ik zo bang ben. Waarom niet gewoon keihard gillen voor hulp? Dat is ook zeker mijn bedoeling. Maar helaas heb ik al zo vaak gedroomd dat er een soort gelijke situatie gebeurd, ik keihard moet gillen en er komt niets uit, amper een piepje. Ik ben ontzettend bang dat als ik dus ooit moet gillen, dat er niets uitkomt.

Aangezien ik erg moe was, alle stress van vandaag, het sjouwen, wandelen, de emoties. Viel ik direct in slaap en werd weer wakker. Even over half 1. Weer omdraaien. Wakker, kwart over 1. Kom op nou. Weer wakker, half 3. Weer wakker 3 uur. Wat is dit nou?! Kwart voor 5 weer wakker en ga zo maar door. Om half 9 was ik klaar wakker en had ik er flink de smoor over in. Really, dit is mijn uitslapen als ik eindelijk alleen ben? De buren gingen zich klaar maken. Ze hadden wat boodschapjes gehaald. Als ze de koelkast dichtgooien, trilt mijn kussen ervan. De frustratie werd steeds groter. Toch weer even in slaap gevallen. Om half 12 werd ik weer wakker door de buren, ze deden de voordeur (die naast m’n slaapkamer is) dicht om te gaan fietsen. Gaan jullie maar lekker fietsen, ga ik nu eindelijk even slapen. Roy belde me nog even wakker, ook fijn, en daarna ogen weer dicht.

En ineens was het 17:30, de deurbel van de buren ging. Het eten wat ze hadden besteld werd naar het huisje bezorgd. “Eetsmakelijk en een fijne avond!” Shit is het al zo laat? Ik voelde me alsnog overreden door een vrachtwagen, dus ben blijven liggen. Net voor 18:30 uur kwam ik wat beschamend mijn bed uit. Ik ben alleen, dus ik hoef me niet te schamen. Maar 18 uur in bed liggen, was ook weer niet de bedoeling.

Inmiddels ben ik weer lekker aan het bloggen en heb ik er vrede mee dat ik vandaag niets anders ga doen. Gister om deze tijd had ik m’n beweegdoel al bijna 2x gehaald en m’n trainingsring vol. Jammer dan, vandaag niet, not even close. Een beetje dom uit het raam kijken, naar de eendjes en ganzen in m’n achtertuintje.

Misschien zo wat eten bestellen, maar ik heb totaal geen honger. Vind het ook belachelijke prijzen. Voor een broodje gezond 9,25 €. Wat the fuck zit er op dat broodje, plakje goud?

Ik verwacht niet dat er nog hele spannende dingen gaan gebeuren, dus ik wens jullie alvast een fijne avond!

Tot morgen, liefs Sjantje

2 gedachtes over “Dag 2 Midweek Limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.