Wat er allemaal in een maand kan gebeuren….

Waar moet ik beginnen? De dagen vliegen voorbij, de weken zijn druk. We zijn bij het consultatiebureau geweest. We hebben Mason’s eerste kerst gevierd. We hebben ons huis te koop gezet en verkocht. We hebben een huis gekocht. Ik vergeet ongetwijfeld een hele hoop, maar ik weet het niet meer. Oh ja, Mason heeft niet 1, niet 2, maar inmiddels 3 tanden…. Kon ik af en toe maar even op een pauze knop drukken. 

IMG_6121Op 16 december was het tijd voor de 6 maanden check-up van de kleine man. Hij was 8850 gram en 68,8 cm. Geen bijzonderheden verder, alles was goed.

Omdat we over een tijdje een broertje of zusje voor Mason willen leek het ons verstandig om ons huis alvast te koop te zetten. Het kan wel een half jaar duren voor het huis verkocht is of misschien nog wel langer. Ik wilde niet zwanger (met bekkeninstabiliteit) en met een peuter aan m’n been klevend gaan klussen. We hebben de makelaar gebeld waar Roy dit huis van heeft gekocht. De fotograaf kwam. Alles werd geregeld. Op woensdagochtend werden we gebeld door de makelaar ofdat het uitkwam als we de dag erna 2 bezichtigingen hadden. We waren verbaasd, verrast.. Staat ons huis al te koop dan?! Ze vertelde ons dat het sinds die ochtend te koop stond. Dat is een lekker begin! Het werd alleen maar beter. Donderdag de 17e 2 kijkers, vrijdag de 18e 3 kijkers, de maandag erna 1 van de kijkers die voor de 2e keer kwam en dinsdag nog 1. Donderdag de 24e, de dag voor kerst, zat ik bij de kapper. En boem! Ons huis is verkocht! 8 dagen heeft het te koop gestaan!!

Detail voorzijde Woonkamer 5 Slaapkamer 2-1 Slaapkamer 1-2

We hadden nooit verwacht dat het zo belachelijk snel zou gaan. Heel dubbel gevoel had ik. Natuurlijk wilde ik een groter huis, een groter gezin. Maar bij dit huis heeft Roy me (inclusief dikke buik) over de drempel heen getild, in dit huis is ons eerste kindje verwekt, in dit huis heb ik liggen huilen dat ons kindje er niet meer was, in dit huis is Meessie gemaakt en geboren. Ik ben ontzettend blij dat ons huis verkocht is, maar ik vind het een heel raar idee dat wij hier straks niet meer wonen, dat Mason dit huis niet zal herinneren.

Het was kerst.. We hadden alle 2 totaal geen kerstgevoel. Zal komen door het heerlijke zachte decemberweer en doordat we met het huis/de huizen bezig waren.

Kerstavond

Op kerstavond is het ook al kerst, dus de cadeautjes mochten opengemaakt worden!! Aangezien ik de (grote) inkoper was kon ik niet wachten tot Roy’s zijn nieuwe Dolce Gusto had aangesloten en de nieuwe CD van Adele uit de speakers kwam. Maar eerst mocht onze mooie jongen zijn cadeautjes open maken. Een kinderstoel (die papa daarna in elkaar mocht zetten) en een loopauto (die mama in elkaar probeerde te zetten, maar wat papa alsnog mocht afmaken). Van te voren had ik een romantisch beeld van cadeautjes uitpakken, voor het eerst met z’n 3tjes, daarna voor het eerst in zijn kinderstoel aan eettafel en dan lekker burgerlijk gourmetten. Cadeautjes uitpakken ging al niet helemaal soepel omdat er van alles in elkaar gezet moest worden, Mees werd jengelig, Roy en ik chagerijnig. Het werd er niet gezelliger op en het was allang bedtijd geweest dus heb ik Mason op bed gelegd. Eenmaal weer beneden baalde ik als een stekker. Zo had het niet moeten gaan. Mason wordt om een of andere reden (bijna) altijd super schattig en vrolijk als hij naar bed gaat. Dus toen heb ik, de slechte moeder, hem er toch maar weer uitgehaald en in zijn pyama in zijn nieuwe kinderstoel aan tafel gezet. Let’s eat!

IMG_3065.2 Kerstavond collage

1e kerstdag

’s Middags verzamelen bij mijn vader, Gerdy, m’n zuster en broeder. Weer lekker gourmetten! Mijn vader is uhh… een echte bouwvakker. Mees is een druk kind, alles beweegt altijd aan hem en hij wilt vermaakt worden. Op een of andere manier was Mason helemaal relaxed bij mijn vader op schoot. Zo lief waren ze samen. Zal eerlijk bekennen toen ik de (3025) foto’s thuis bekeek moest ik toch wel een klein traantje laten. ❤

1e kerstdag collage

2e kerstdag

M'n mooierd op het nieuwe kleedje

M’n mooierd op het nieuwe kleedje

De volgende dag werden we verwacht bij Roy’s broer Glenn en zijn vriendin Annelike. M’n schone moeder was ook van de partij. Eerst cadeautjes. We hadden lootjes getrokken. Ik had 3 dingen opgegeven en wist niet wat ik zou krijgen. Mijn zwagert had perfect gekozen, een kleedje voor mijn babyshoots.

Hier gingen we niet gourmetten. Iedereen had een gang gekregen. Wij zouden het voorgerecht doen, Glenn&Annelike het hoofdgerecht en schoonmoeders het nagerecht. De weken ervoor probeerde we telkens een lekker voorgerecht te bedenken. We maakten met z’n allen grapjes over meloen met ham. Dat is het uiteindelijk ook geworden. Lekker en makkelijk. Het hoofdgerecht was erg lekker en feestelijk. Helaas interesseerde het Mason allemaal niets. Hij was non stop aan het jengelen, jengelen werd janken. We hebben hem proberen te laten slapen. We hebben om en om met hem gelopen. Na het hoofdgerecht of misschien was het meer tijdens, zijn we naar huis gegaan. De kleine kerstterrorist had er echt geen zin meer in.

2e kerstdag collage

3e kerstdag (ja ja, met zoveel families creëer je gewoon nog een kerstdag) was het de beurt aan Grandfather Harry, Roy’s vader. Omdat hij niet in Nederland woont, was dit de 2e keer dat hij Mason zag. Erg leuk om te zien dat hij ook bij deze opa weer heerlijk rustig zat. Zijn vriendin en hun dochtertje waren ook mee en waren net als de eerste keer helemaal verliefd op Mason. Ik vind mijn kind natuurlijk geweldig, maar dat hoeft niet te betekenen dat anderen hem ook geweldig vinden. Als ik zie dat andere mensen ook van hem genieten, geniet ik helemaal!

Op 29 december had ik met mijn ex schoonzus afgesproken. Anderhalve week daarvoor is ze bevallen van een tweeling en ik mocht de newbornshoot doen. Ontzettend gaaf, hoe vaak krijg je nou de kans om een newborn twin op de foto te zetten. Wat een ontzettend zoete, maar ienieminie kindjes waren het.

voor altijd samenIMG_3731.2

Oud & Nieuw

De laatste dag van het jaar. Het voelde niet als de laatste dag van het jaar. Het voelde als een doodnormale doordeweekse dag, ik zou eerder in oktober zeggen dan in december. Ik was er nog helemaal niet klaar voor. 2015 was voor mij het meest fantastische jaar ooit. Ookal weet ik dat we nog veel mooie momenten zullen krijgen in 2016 of welk jaar dan ook. Geen enkel jaar kan dit toppen. Mijn wens is uitgekomen, ik werd eerst de vrouw van mijn droomman en daarna moeder van het geweldigste kind van de wereld!

2016

Het nieuwe jaar, 2016, waar inmiddels alweer bijna een maand van voorbij is, zal een gek jaar worden voor ons. Normaal ben ik gewoon lekker samen met m’n schnuckiputzi thuis aan het rommelen en papa is centjes verdienen. Maar binnenkort gaat dat veranderen. Over 6,5 week krijgen wij de sleutel van ons nieuwe huis. We hebben voor de eerste 2 weken (waarin we ons oude huis nog hebben) een strakke planning en veel oppas voor Mason. Mijn moeder komt oppassen, zijn andere oma en overgrootmoeder passen op en mijn vriendin Carola komt 2x slapen zodat ze in totaal 4 (!) dagen op kan passen. Het zijn allemaal mensen die ik vertrouw, ik weet dat het goed komt en ik weet ook dat het moet, anders kan ik niet helpen in het nieuwe huis. Ik ben dus ontzettend blij dat ze op ons bengeltje willen passen, maar….. het voelt nog niet lekker. Ik probeer telkens te denken dat hij dan een flink stuk groter is, hij is dan al 9 maanden!! Maar als ik dan weer denk aan dat het al over 6,5 week is…. Pff ik zal me er over heen moeten zetten en focussen op de verhuizing/verbouwing. De verbouwing zelf zie ik als een berg tegen op. Het idee dat de hele badkamer eruit gesloopt gaat worden, dat alles erin moet, de levertijden, de verschillende mensen die er aan moeten werken, de hulp die we nodig hebben los van de badkamer etc etc etc. Er wonen daar heb ik wel heel erg veel zin in! Al die ruimte!! Een heerlijke grote, lichte woonkamer. 5 slaapkamers met aan 1 slaapkamer nog een berging van 2×2 meter, beneden nog een bijkeuken met daarboven een grote berging. Heerlijk! Onze kamer, de zolder, wordt helemaal opengetrokken. Het zijn nu nog 2 aparte kamers en een soort berging. Het wordt straks 1 open kamer met een heerlijk grote inloopkast. En wat nu de ouderslaapkamer is gaan wij in het begin ook als onze slaapkamer gebruiken. Het zal namelijk vast een tijdje duren voordat de zolder af is. Als het af is en wij slapen op zolder, komt er in die kamer een foto studio, mijn eigen foto studio!! Nooit gedacht dat zoiets werkelijkheid zou kunnen worden. Ik kan niet wachten!!

IMG_6177

Samen tekenen voor ons 1e huis samen ❤

IMG_3608101CANON2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.