34 weken zwanger

En weer eentje voorbij.. Maar wel eentje met een hoop cadeautjes! Op 5 mei was ik jarig, weer zwanger jarig. Sommige mensen verklaarde me voor gek dat ik mijn verjaardag ging vieren met mijn dikke buik. Achteraf gezien hebben ze gelijk, ik ben gek. Maar ik vind het zo leuk om jarig te zijn, om overal slingers te hebben hangen, om taartjes te eten, om cadeautjes uit te pakken. Ondanks ik dit jaar he-le-maal gesloopt was toen de visite de deur uit was, was het het toch weer waard!

Zaterdag ging ik met mijn schoonmoeder Hoorn in om te shoppen voor mijn verjaardag. 2015-05-02 15.23.31We hebben setjes lingerie gekocht voor mijn dikke buikenshoot die ik a.s. maandag heb. Een blauw kanten setje en een zwart mooi jurkje. Ik wil geen porno uitstraling op de foto met mijn dikke buik, maar dit is erg mooi en in mijn (en schoonmoeders) ogen smaakvol. Uiteraard zullen daar de meningen over verdeeld zijn, maar dat geeft niets want ik vind het mooi. Ik kijk uit naar de shoot en naar de foto’s. Omdat ik erg graag iets jongensachtigs wilde wat ik bijvoorbeeld op mijn buik kon zetten voor de foto, heb ik mini Allstars gekregen. Hij moet nog wel een half jaar wachten voordat hij ze aanpast, maar ze zijn echt te schattig. Ben er ontzettend blij mee!

Maandag kwam een vrouw van de kraamzorg Babymoon langs. Ze zijn al een keer eerder geweest toen ik een week of 20 was en nu weer om de laatste dingetjes te checken. Ze had een hele vragenlijst met wat ik in huis moest hebben. Twee emmers, bleekmiddel, allesreiniger, een babybadje, 2 kruiken (gelukkig toch besteld ondanks meerdere mensen zeiden dat het niet nodig was met een zomerbaby), een zaklamp. Een zaklamp? “Uhh, geen idee of we dat hebben, waar is dat voor nodig?” “Als ze gaan hechten, moeten ze wel goed licht hebben. Je wilt natuurlijk wel dat de juiste kantjes aan elkaar worden gehecht!” ….. Dus dat!

Verder had ik nog wat vraagjes voor haar zoals: mogen de hydrofiele doeken nou wel of niet gestreken worden? Ik hoor/lees verschillende dingen. Zelfs op een site van een kraamzorginstelling staat dat je ze wel moet strijken om de bacteriën te killen, maar als ik dan weer google staat er dat ze als ze gestreken zijn minder vocht opnemen en dat is toch wel een beetje waar ze voor bedoeld zijn. De Babymoon vrouw gaf aan dat het het handigst is om de helft te strijken en die “nette” doeken te gebruiken voor bij het hoofdje in het bed/kinderwagen etc. De andere helft hou je ongestreken zodat ze meer vocht opnemen en daar droog je je kindje mee af. Prima, ga ik het op die manier doen.. Verder krijg ik 49 uur hulp, wat neerkomt op zo’n 8 dagen. De kans is zeer aanwezig dat de bekkeninstabiliteit meteen na de bevalling weg is, maar mocht dat niet het geval zijn dan krijg ik 2 dagen extra. Ik heb mijn bevalplan besproken, die ze gelukkig niet schokkend vond (had ik ook niet verwacht, maar je weet het nooit). Zij heeft een map gegeven met meerdere papieren voor de kraamhulp en voor ons, bijvoorbeeld waarin wordt uitgelegd wat we moeten doen als de bevalling begint. Meteen bellen, ze noemen het een ‘rommelmelding’. Als ze weten dat het aan het rommelen is, ookal duurt het dan nog 24 uur voor het serieus wordt, dan kunnen ze in ieder geval zorgen dat er iemand klaarstaat. In de map zat ook een Kraam Groeigids, daar staat allemaal informatie voor ons in, maar ook wat de verloskundige in moet vullen en de kraamhulp in de tijd dat ze hier is. Toen ik zelf het boekje ging doorbladeren was dat toch wel weer een momentje waarop het een stukje ‘echter’ werd. Bizar om te denken dat dit misschien over 3 weken al ingevuld kan worden..

wpid-20150508_175607.jpg

En toen was het alweer mijn 28e verjaardag.. Ik ben ontzettend verwend, lieve mensen op visite, er hingen slingers, we hadden meerdere taartjes, ik had kaarsjes op het lekkerste taartje en er is voor me gezongen. Wat wil je nog meer op je verjaardag?! Van Roy had ik al een verjaardagscadeau gekregen, maar nu het 2e deel van het cadeau: een badjas met mijn nieuwe naam. Superlief en origineel!!

Dan voel je je mega jarig ;)

Dan voel je je mega jarig 😉

Mijn moeder begon op mijn verjaardag over volle maan, ze denkt dat ons kleintje met volle maan wordt geboren. Ik heb daar niets mee, maar prima zal het onthouden. Woensdag was Roy aan het babbelen met ons kleine mannetje in mijn buik. Hij vroeg in welke week hij geboren wilde worden, er kwam geen reactie. Roy zei dat hij iets specifieker zou zijn en vroeg of de kleine geboren wilde worden over 2 weken en 3 dagen, 2 weken en 4 dagen etc etc. Bij 3 weken en 6 dagen schopte hij. Snel gingen we nakijken welke datum dat zou zijn, dinsdag 2 juni. Roy vroeg voor de zekerheid nog een keer “…., wil je geboren worden op 2 juni?” En weer schopte hij. Hoe leuk zou het zijn als hij zijn eigen geboorte heeft voorspelt? De volgende dag vertelde ik het mijn moeder en die zei dat ik even moest googlen wanneer het volle maan zou worden. En geloof het of niet ….. 2 juni! Klik hier voor een overzicht wanneer het in 2015 volle maan is. Er zullen nu een hoop mensen denken “Pin je er niet op vast anders is het zo’n teleurstelling als hij er tot 42 weken blijft zitten!”. Ik begrijp dat een baby beweegt, ik snap dat het ook gewoon toeval kan zijn, maar bijzonder vind ik het wel. Ik ben benieuwd!!

Helaas was woensdagavond alweer de laatste avond bij de pufclub! Als de baby’s een week of 6 zijn spreken we nog een keer af voor een koffierondje, dan worden er weer foto’s gemaakt maar dan zonder de dikke buiken en met onze mooie kindjes. We leren dan ook om ons kindje een voetmassage te geven. Weer zoiets geks, we zijn dan ‘ineens’ allemaal moeder en geven onze eigen kindjes voetmassages. Kan me dat nu nog helemaal niet voorstellen al ben ik er dag in dag uit mee bezig. Nog een paar dingetjes die ik op heb gestoken op mijn laatste avond pufclub: zwangere dames mogen geen lammetjes of geitjes knuffelen. http://www.kinderboerderijen.nl/kinderboerderijen/zwangere-vrouwen-op-de-kinderboerderij En er is veel gaande omtrent het onderwerp “Zwangerschapsverlof voor het eerste levensjaar”. In veel landen is dit al normaal, Nederland loopt hierin achter. Uiteraard zijn er voor- en nadelen. Een erg groot voordeel is dat het muchos belangrijk is voor de hechting met je kind, maar een nadeel is omdat je zo’n tijd uit the running bent dat het je carrière geen goed doet. Er is een programma gemaakt: Een jaar betaald zwangerschapsverlof, je kan dat hier bekijken.

Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier, of het om een bevalling gaat, verzorging of opvoeding. Ik moet nog maar eens kijken of alles wat wij willen straks bij ons gaat passen, misschien dat we er gaandeweg achterkomen dat we bepaalde dingen toch anders willen dan dat we ze hadden bedacht. Over 1 ding ben ik toch wel vrij zeker dat ik dat zo wil houden en dat is dat we hebben afgesproken dat ik het eerste jaar van onze kleine man niet werk. Als je de keuze (of beter gezegd de luxe) hebt om bij je kind te kunnen zijn, waarom zou je het dan niet doen? Uiteindelijk zal ik ook echt wel weer meer willen dan alleen maar mama zijn, maar voorlopig lijkt het me een heerlijk idee om alles van hem te kunnen en mogen meemaken.

34 weken zwanger

34 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.