32 weken zwanger

Deze week is er niet veel gebeurd, een lekker relaxed weekje. Wel veel nagedacht (en gedroomd) over de bevalling, over wat er allemaal nog moet gebeuren of wat ik nog graag zou willen dat er gebeurd en wat ik nog wil kopen voor de kleine geboren wordt. 

De  dromen worden steeds gekker. Ik heb gelezen dat dat erbij hoort, maar toch vraag ik me af of het geen teken is. Ik heb deze week bijvoorbeeld 3 dromen gehad, waarvan 2 gaan over dat ik nu al moet gaan bevallen. Moet ik me voorbereiden op een bevalling zeer binnenkort? Is het een angst die ik heb, werd me gister gevraagd op zwangerschapsgym. Nee volgens mij niet, ik hoop stiekem dat hij al over een week of 5/6 komt, ik zou niet willen dat hij nu al geboren wordt, maar echt bang ben ik er niet voor.

Gister droomde ik dat ik bij mijn vader en Gerdy op visite was en de kleine draak erg druk was in mijn buik waardoor je mijn buik flink zag golven. Ik zei 2 keer tegen mijn vader dat hij moest kijken, omdat hij het precies miste als het gebeurde. Op het moment dat hij keek deed de kleine man erg eng. Normaal los van mijn dromen steekt hij soms wel eens wat uit, een hiel, een puntig elleboogje, geen idee wat het is, en dan voelt het net alsof hij van binnenuit mijn buikwand probeert open te snijden. In mijn droom deed hij dat dus ook, maar dan veel heftiger en sneller. Vanaf het midden onder mn borsten tot rechts onderin, heel snel, hard en vaak. Het deed pijn en ik realiseerde me (in de droom) dat het niet normaal was. Ineens stopte hij, draaide zich zo driftig om en direct daarna voelde ik zijn hoofd beneden drukken. Ik zei tegen Gerdy dat ze de douche aan moest zetten en de verloskundige moest bellen want “…hij komt er nu aan!!!”

Vannacht droomde ik dat ik in een soort halletje voor de operatiekamer lag te wachten in een ziekenhuisbed. De anesthesist stond naast me en vroeg of ik een ruggenprik wilde hebben, ik zei nee (I’m sticking to the plan!) en hij reageerde daarop dat dat inderdaad verstandiger zou zijn omdat ik anders een beetje duf zou zijn daarna. Ik snapte niet wat hij bedoelde en voor ik het wist werd ik de operatiekamer ingereden. De kamer stond vol met mensen in operatiekleding, mutsjes en mondkapjes. Kreeg ik nu een keizersnee zonder verdoving?! De dokter zat rechts naast me en Roy ging voor hem staan (ook in blauwe operatiekleding). Ik zei tegen Roy dat hij voor de dokter stond en dat hij zo z’n werk niet kon doen, maar hij reageerde daarop dat het hem teveel werd en dat hij alleen even gedag wilde zeggen. Zo werd ik achter gelaten in de operatiekamer, zonder verdoving en zonder man, geen idee wat er zou gaan gebeuren. Gelukkig werd ik daarna wakker, bang dat het echt zo zou gaan en de tranen begonnen te lopen. M’n hubby heeft me er gelukkig van verzekerd dat hij bij me blijft ook als ik een keizersnee krijg of wat dan ook. Kan ik niet gewoon dromen dat alles goed gaat, dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat ik na een paar uur onze mooie en gezonde zoon kan knuffelen??

Omdat de bedoeling was dat we woensdag samen met Chiel een dagje zouden gaan varen, wilde ik dinsdag nog even Purmerend in voor een nieuwe bikini. Van de maat van het topje werd ik erg blij, de maat van het broekje maakte me alleen minder blij. Zal het stiekem toch wel fijn vinden als ik weer een kilootje of 10 kwijt ben straks! Naast een bikini in nieuwe maat heb ik ook een korte broek uit de mama collectie van de H&M gescoord. Hij is niet charmant, maar er was belachelijk weinig keus en om nou met dat lekkere weer een lange broek aan te hebben is ook niets. Roy houdt helemaal niet van shoppen en als hij het doet dan is het: erin, betalen en eruit. Ik wil het liefst ieder rek uitpluizen, keuren, voelen. Naast dat hij niet van shoppen houdt, houdt hij ook totaal niet van kleurige kleding. Zijn kast hangt vol met “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”-kleding. En toch…. is het me gelukt om hem een lekker zomers mint kleurig t-shirt te laten passen en beter nog: af te rekenen! Missie geslaagd! Uiteraard hebben we ook nog even op de babyafdeling geshopt.. Een klein apenpakje en een drakenpakje incl bijpassende mutsjes, te schattig!

Verder hebben we deze week de bestelling van baby-hebbedingen.nl binnen gekregen. Een ledikantlaken waar zijn naam op geborduurd is en hetzelfde geld voor een spuugdoekje. De site is echt een aanrader!! Je moet er alleen wel even op wachten, omdat ze zoveel bestellingen binnenkrijgt en alles natuurlijk met de hand is gemaakt, dus bestel op tijd! En we hebben het laatste ontbrekende item voor de babykamer eindelijk in huis: de diaper champ! Ideaal ding!!

2015-04-22 00.17.19 2015-04-24 17.39.45
Varen ging woensdag niet door. Volgens 3 weersites zou het opentrekken en zou er een lekker zonnetje gaan schijnen, maar helaas, het bleef de hele dag zwaar bewolkt. We hebben wel mijn 2 nieuwe brillen op kunnen halen. Eindelijk een bril zonder 85.000 krassen en nog beter een zonnebril op sterkte! Het was niet voor de mooi, meer noodzaak + een goede actie, mijn ogen waren wat slechter geworden en door de krassen werd mijn wereld nog waziger. Maar nu ik ze heb, ben ik zo blij, dit had ik veel eerder moeten doen!

2015-04-22 12.18.47 2015-04-22 12.19.09
Donderdag gingen we gelukkig wel varen. We hebben de boot bij Marken vastgelegd en daar heb ik lekker in mijn nieuwe bikini met mijn nieuwe zonnebril op kunnen zonnen. Zulke momenten zijn echt heerlijk, even niet druk maken om wat ik allemaal nog wil of moet doen. Gewoon even genieten en lachen met mijn vent en Chiel. Na het varen zijn we nog lekker wat gaan eten met zijn 3tjes en toen was het alweer tijd voor mij om me thuis snel om te kleden en naar zwangerschapsgym te gaan.

Op zwangerschapsgym waren 2 dames terug die in de tussentijd zijn bevallen van zoons. Blijkbaar was dat voor alle 2 de meiden alweer 6 weken geleden. Ik had het idee dat ze amper weg waren geweest, maar ze waren alweer anderhalve maand moeder. Ik heb ze al hijgend op het fitnessapparatuur de hemd van het lijf gevraagd. Waar ben je bevallen? Hoelang deed je erover? Hoe vond je de weeën? Pijnstilling? Hoe bevalt het moederschap? Borstvoeding? Foto’s? Ik kan me voorstellen dat een niet-zwangere er niet op zit te wachten, maar ik vind het heerlijk al die informatie en om zo te kunnen beppen.

Al zijn we niet erg bewust bezig met de doelenlijst die we maaaaaaaaaanden geleden hebben gemaakt, hebben we (voornamelijk mijn geweldigerd) vandaag eindelijk het tuinhuisje opgeruimd. Onvoorstelbaar hoeveel zooi eruit kwam. In totaal zijn er 7 vuilniszakken weggegooid. Die k*t klus kan ook weer van de doelenlijst af!

2015-04-24 12.17.55 2015-04-24 14.52.58

Op naar een nieuwe week met mijn schoonmoeders toneelstuk, koningsdag en partneravond van de pufclub!

32 weken zwanger

32 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.