30 weken zwanger

Drie kwart van m’n zwangerschap zit erop, nog 10 weken te gaan! Ik begin flink uit te dijen, mijn buik zit steeds meer in de weg, wordt gek van het brandende maagzuur en zijn kamer is er klaar voor, dus we gaan nu gewoon heel ongeduldig wachten tot onze kleine vriend besluit te komen. 

Op goede vrijdag zijn we naar de ikea gegaan. We moesten nog een matrasje, een lamp en een rolgordijn. Op alle drie de vlakken zijn we geslaagd en zoals meer mensen zullen herkennen: er lag nog veel meer in de kar. Handige snijplanken, lekker ruikende kaarsjes, oke ook maar een verduisterend rolgordijn voor onze kamer. Lange leven ikea!

2015-04-04 17.48.58Zaterdag moesten we weer shoppen. Ja ik weet het, vreselijk, maar wat moet dat moet! 😉 Dit keer bij de babydump in Beverwijk. Ik kon nu ook eindelijk de laatste gratis babydoos ophalen! Ik had mijn lijstje van what to buy overgenomen en Roy dacht dat we dus snel klaar zouden zijn. Verkeerd gedacht! Heerlijk om lekker te struinen tussen al dat babyspul. Gelukkig ging papa in spe het ook leuker vinden, met kinderwagens lopen, in babykamertjes kijken etc. Naast de dingen die we moesten halen: bedzeiltje, molton hoeslakens, gewone hoeslakens, ledikantlaken, wieglaken, ledikantdeken en hoes voor aankleedkussen hebben we natuurlijk ook weer dingen gehaald die niet op het lijstje stonden. Zo gingen we met extra kleertjes weg die papa uit had gezocht, een luieremmer (want er zit zo’n handig handvat onderop om het bad mee te vullen) en een boxmatras (dan ligt tie toch wat lekkerder). Het is trouwens niet alleen om onze drabber te verwennen, we vinden het zelf ook allemaal veel te leuk. Zo hebben we met lichte pijn in ons hart toch wat dingen laten staan zoals een hangmatje voor in de box en de 4Moms RockaRoo. Maar we gingen alsnog met een goedgevulde kofferbak en een lege portemonnee naar huis.

2015-04-04 17.19.28 2015-04-04 17.38.53 2015-04-04 17.39.02

1e paasdag
2015-04-05 11.11.11Ondanks het de bedoeling was dat ik het paasontbijt/brunch zou verzorgen, was mijn geweldige hubby al stiekem de tafel aan het dekken toen ik nog boven was. We hebben besloten hier een traditie van te maken, dus volgend jaar zitten we er weer zo bij, alleen dan met een bord extra! Daarna lekker saampjes in het zonnetje in de tuin gelegen. Dat is pas genieten.

2e paasdag
Helaas was het wat minder mooi weer dan 1e paasdag. Toch hebben we samen een wandeling gemaakt naar het tuincentrum Lokkemientje en naar de begraafplaats. Ik was blij dat ik er was, maar het voelde wel raar om er weer te zijn. De tijd dat ik nog zwanger had moeten zijn van onze 1e zoon ging ik iedere week. Daarna ben ik niet meer geweest, dus om daar ineens met een dikke buik te staan voelde een beetje gek. Helaas was daarna mijn wandellimiet wel weer bereikt, dus we hebben we er verder samen een lekker luierdagje van gemaakt.

Op woensdagavond heb ik tegenwoordig zwangerschapscursus ofwel de pufclub, ik vind het echt gezellig dus ik keek er best naar uit. Het begint om 20.15 uur, dus om 20.00 uur dacht ik, ik ga nog even naar de wc. Werd ineens helemaal beroerd, op de wc een zware zweetaanval, naar beneden geroepen dat ik het teiltje nodig had, mijn superlieverd was maar net op tijd. Dacht dat ik die ellende van het eerste trimester nou wel achter me kon laten.. Roy vond het geen goed idee dat ik zou gaan, maar eigenwijs als ik ben, ben ik toch gegaan. We begonnen weer met een rondje wat is er gebeurd deze week en ben je nog naar de verloskundige geweest? Daarna bewegen op muziek, op een matje beenoefeningen doen en ademhalingsoefeningen. Daarna was het tijd om nog het een en ander te leren over ontsluiting en persweeën. Vorige week leerden we over hoe een bevalling begint, wat je kan doen om de weeën op te vangen en waardoor je weeën afnemen dus wat je juist niet moet doen. Daarnaast ook houdingen en hoe je elkaar kan masseren bij bijvoorbeeld rug weeën of been weeën. Ik ben toch wel erg blij dat ik deze cursus doe, niet alleen omdat ik met leuke meiden in een groepje zit, maar ook omdat ik me dan toch beter kan voor kan bereiden op de bevalling. Aanrader!

2015-04-09 16.29.31Gister kreeg ik alvast mijn verjaardagscadeau. Het werd bezorgd toen Roy lag te slapen (had nachtdienst) en ik mocht het niet openmaken. Hoe moeilijk het ook voor me was, ik heb me ingehouden. Uiteraard heb ik wel even met de doos geschud 😉 Toen hij wakker was mocht ik het dan toch al openmaken. Tranen begonnen meteen te lopen toen ik zag wat het was. Perfect cadeau van mijn perfecte man! ❤

Vandaag moest ik weer naar de verloskundige. Ik ben inmiddels 13 kilo aangekomen, ze noemde het ‘royaal’ haha. Ik mag nog 5 kilo tot de bevalling.. oh oh.. Ze had niet het idee dat ik erg ontploft was dus er was nog geen drama, ik moet nu ook niet ineens alleen blaadjes sla gaan eten, maar iets minder chocola kan geen kwaad. Verder was mijn bloeddruk goed 110/68, de kleine lag al lekker met zijn hoofd beneden en dat hij nog steeds zo beweeglijk is was alleen maar goed, al wordt het voor mij wel wat onprettiger. Ik maakte me een beetje zorgen om het feit dat onze kleintje minstens 3/4 keer per dag de hik heeft, maar dat is blijkbaar ook normaal. Verder kregen we nog de uitslag van het bloedprikken in week 27 voor Rhesus C en ik maak geen antistoffen aan, dus dat is ook afgehandeld. Met dat nieuwe systeem wat ze hebben ingevoerd ‘Grow’, daar zat ons mannetje precies op de middenlijn, dus hij zou nu 1429 gram wegen. Over 2 weken weer terug..

30 weken zwanger

30 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.