28 weken zwanger

Mijn laatste week als ongehuwde vrouw! Ben nog helemaal niet zenuwachtig, maar misschien komt dat omdat ik afgelopen week nog met allemaal andere dingen bezig was. En zo’n beetje alles is al geregeld, morgen worden mijn nagels gedaan en haar geverfd en zondag gaat Roy het boeketje halen, dus we lopen helemaal op schema. Niets om over te stressen. Ben alleen bang dat ik maandag wel heel erg zenuwachtig ben, dat ik zweet als een otter, 1000x naar de wc moet en dat ik eerder bang dan blij op de foto’s sta. Maar dat zien we allemaal dan wel.. 

Vrijdagavond kwam mijn schoonmoeder samen met haar vriendin Evina, die onze trouwfoto’s gaat maken. We hebben besproken op welke momenten we foto’s willen. Vrij standaard allemaal: op het bordes met onze ouders, bij binnenkomst, het ringen moment, het kus moment etc. Daarna gaan we nog een paar mooie foto’s maken op verschillende plekjes in Edam. Ik hoop heel erg dat het droog blijft, maar de weersverwachting is helaas niet best. Op dit moment geven ze 80% kans op neerslag op en 5,8 mm. Als ik iets haat is het regen, dus pleaseeeeee laat het zonnetje schijnen!

IMG_4766-2Omdat de broer van mijn stiefmoeder met zijn vrouw, tweeling en pasgeboren kindje vanuit Seattle in Nederland waren hadden we een familiedag in Westwoud. IMG_4767Erg gezellig, lekker taartje eten en lekker kletsen. Wat ik alleen niet wist was dat er ook een fotograaf was die heeeeeel veel foto’s ging maken. Van de hele familie, per gezin, per paar, de kinderen etc. De kleurfoto’s waar ik op sta zijn niet echt best, maar er zat 1 zwart wit foto tussen waar ik best trots op ben. Samen met de liefde van mijn leven en m’n dikke buik! ❤

Zondag was opa Butter jarig, dus ook daar weer een lekker taartje eten. Waarschijnlijk is onze zoon bij geboorte 12 pond. ’s Avonds had de kleine man weer de hik en dit keer heeft Roy het ook kunnen voelen.

Maandag gingen we onze nieuwe (2e hands) Joolz kinderwagen ophalen in Harderwijk. Een flink stukje rijden, maar het was het waard. Weken heb ik iedere 5 minuten op marktplaats zitten kijken om de beste deal te krijgen. En eindelijk was het me gelukt met zilveren 2015-03-23 19.09.42onderstel, zilveren stoeltje/boodschappenzakje/parasol en een antraciet wiegbak. Verder zat er nog een regenhoes bij, een voetenzak, maxi cosi adapters, wat lakentjes voor in de wiegbak en een meerijdplankje. Daarna zijn we via Amsterdam terug gereden, daar hebben we (ook via marktplaats) de bijhorende zilveren joolz luiertas gehaald. Muts had alleen niet gezegd dat het verschoningsmatje er niet meer bijzat en dat aan de binnenkant een stuk van de stof gescheurd was. Ik moest zo nodig plassen dat ik het ook niet heb gecheckt, afrekenen en door, dom van mij! maxi cosi

Van mijn moedertje mochten we een maxi cosi uitzoeken. Omdat de kans klein is dat de maxi cosi die we hebben op de kinderwagen past, zouden we kijken naar een andere. Eentje van marktplaats vond ik prima. Maar we mogen een hele nieuwe uitzoeken!! Ben ik erg blij mee, dan kan die helemaal naar wens uitgezocht worden en ookal kan alles gewassen worden, ik vind het toch wel prettig dat alles gewoon schoon, fris en nieuw is als ons kleine mannetje erin gaat. Met oog op de kinderwagen, auto en nog een kindje (wat zo maar eens een meisje zou kunnen zijn) kiezen we gewoon voor zwart met grijs. De Maxi Cosi Cabriofix 2015 Digital Black!

Dinsdag had ik echt een hele slechte dag. Dat die hormonen rot zijn weet iedere man en vrouw, maar om alles moeten janken en zo down zijn, bah bah. Eerst naar Waterland Oost in Volendam om bloed te laten prikken voor het Rhesus C gebeuren, dat moest in mijn 27e week. Komen we daar, blijkt dat het tot 12.15 uur kon. Daarna door naar het Waterland ziekenhuis in Purmerend. Toen ik op de stoel plaats mocht nemen om geprikt te worden begon ik te huilen, altijd fijn. Roy werd in de auto erg chagrijnig van het feit dat de agenda al weken overvol is en ik kan hem geen ongelijk geven, ik wordt er ook niet gelukkig van, maar sommige dingen moeten nou eenmaal gebeuren. Dus we besloten dat we samen boodschappen zouden halen, dat is handiger met auto natuurlijk. Daarna zou ik in mijn eentje naar mijn broertjes verjaardag gaan in Hoorn en Roy zou de kinderwagen poetsen en koken. Bij binnenkomst werd de vraag gesteld die iedere zwangere vrouw minstens 83000x in 9 maanden tijd hoort: “Hoe voel je je?”. En ik begon meteen weer te janken. Gelukkig kreeg ik meteen een groot stuk taart dus kon ik me daar op concentreren. Zo is het nog een paar keer gebeurd in de anderhalf uur dat ik daar was, dat ik ineens zonder reden begon te janken. Ik wil dat niet, vind het zwaar irritant die hormonen. Ik heb het gevoel dat iedereen denkt: hoe kan dat nou, je hebt geen werk, hoe kan je het nou zo druk hebben? Zo ver ben je nog niet zwanger, zo zwaar is het toch nog niet? En of ze het nou wel of niet denken, ik moet daar maling aan hebben, maar dat lukt alleen niet. Ik moet ook vaker “nee” gaan zeggen zegt Roy en ik weet dat hij daar gelijk in heeft, maar dat is voor mij altijd al een moeilijk punt geweest. Vanaf volgende week verwacht ik dat het sowieso een stuk rustiger wordt in de agenda, maar ik ga ook vaker “nee” proberen te zeggen. Het is geen onwil, ik moet gewoon nu meer naar mijn lijf luisteren en ik wil niet zwaar gestresst de bevalling ingaan.

Woensdagochtend had ik met mijn schoonzusje Annelike afgesproken om te gaan winkelen voor trouwschoenen. De eerste winkel meteen geslaagd, zelfs 2 paar hakken en nog zat ik binnen het budget. Daarna moest ik nog wat losse dingetjes halen. Aan bruidslingerie doe ik niet, zo sexy staat het helaas niet meer. Dus een huidskleurige naadloos ondergoedje met een huidskleurige onderrok, kousen en daarna een bh. Ik had alleen geen idee welke maat ik inmiddels zou hebben. Mijn erwtjes zijn wel een beetje gegroeid, niet heel veel, maar genoeg om mezelf en man gelukkig mee te maken haha. Na een paar bh’s passen kwam ik uit op 80C! Wat een feest! Van 70A naar 80C, mijn dag kon niet meer stuk!! Nog even bij de hema een kopje koffie gedronken en gekletst en daarna weer op huis aan. Was bek af, dus toen ik ging liggen was ik ook vrij snel in een diepe coma beland.

Om 20.15 uur was de 2e les van zwangerschapschapscursus ‘Zwanger, gezond en fit’. De eerste les had ik gemist i.v.m. de bruiloft vorige week dus vond het een beetje eng, omdat de rest al kennis gemaakt heeft met elkaar. En door de adressenlijst zag ik dat het allemaal meiden zijn uit Volendam en Volendammers praten onderling Volendams. 😉 Ik had door de adressenlijst ook gezien dat Tess die mijn trouwkapsel gaat fixen maandag, samen met haar zus ook in dezelfde groep zitten. Dan heb ik in ieder geval 1 bekend gezicht! De les voor onze les liep uit, dus we begonnen een kwartier later. Omdat ik de eerste les had gemist moest iedereen zich nogmaals voorstellen. Voelde me een beetje schuldig, maar erg leuk om te horen. Wie, hoe oud, hoe ver zwanger, geslacht van de baby en juf Annemieke wilde dan ook nog weten of je deze week bij de verloskundige was geweest en of er nog klachten waren. Het viel me op dat het we bijna allemaal een klein jongetje in onze buiken hebben zitten. Ik zei het al in mijn blog na de geslachtsecho, er worden de laatste tijd echt een hoop jongetjes geboren en verwacht! Na het voorstelrondje en daarna klaagrondje, gingen we bewegen op muziek. Al vrij snel begon mijn dikke lijf zwaar te worden en was ik blij dat we op de yogamatjes mochten gaan liggen voor de ademhalingsoefeningen. Daarna kregen we informatie over de bevalling zelf. Waarmee begint een bevalling? Ik zei “als je vliezen breken”, maar dat gebeurd maar in 10% van de gevallen vertelde de “juf” ons. Daarna zei 1 van de meiden “als je je slijmprop verliest”, weer iemand anders zei dat het bij haar met diarree begon en uiteraard kan het ook gewoon beginnen met weeën. Ik ben benieuwd waar het bij mij mee begint. Ging me wel afvragen wat ik moet doen als ik niet thuis ben. Het is normaal als een kindje 3 weken voor tot 2 weken na de uitgerekende datum geboren wordt. Dat is in mijn geval van 29 mei t/m 3 juli. Op 30 mei heb ik een verjaardag in Rotterdam. Ik ga er niet vanuit dat die kleine dan al geboren wordt, maar het zou zomaar kunnen en dan? Moet ik dan snel terug naar Edam rijden met weeën? Moet ik naar het ziekenhuis gaan in Rotterdam of Gouda en Roy daarheen laten komen terwijl ik thuis wil bevallen? Ik heb dus maar besloten dat ik niet meer na 30 mei ver van huis wegga. Stom dat ik daar niet eerder over na heb gedacht, maar beter nu dan dat ik al heel m’n agenda vol had haha. Al met al was het een hele leuke les, hele leuke meiden rond dezelfde leeftijd en rond dezelfde tijd uitgerekend. Ik kwam zelfs zo enthousiast thuis dat ik tegen Roy zei dat ik de dag daarna wel weer zou willen! 😀

Donderdag heb ik Roy na zijn werk gebracht en al vrij snel werd ik weer zo enorm moe, terwijl ik nog niets gedaan had! Toch maar even op de bank liggen en binnen no-time was ik in dromenland. Half 7 werd ik wakker en om 7 uur moest ik naar zwangerschapsgym, dag was dus voorbij voor ik het door had. Na zwangerschapsgym meteen door naar Amsterdam om Roy weer van zijn werk te halen.

Ondanks er wel weer een nieuwe kwaal bij is gekomen: vermoeidheid, ben ik toch blij dat het deze week beter is gegaan qua harde buiken en bandenpijn. Minder last van gehad dan vorige week! Als het volgende week nog ietsje beter gaat, ben ik blij… Eerst maar eens maandag overleven, ik denk dat als die dag voorbij is hoe jammer ik dat ook ga vinden want het zal een fantastische dag worden, dan is ook de laatste stress weg.

28 weken zwanger

28 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.