24 weken zwanger

Babykamer, trouwen, babykamer, trouwen, babykamer, trouwen.. Onze gesprekken gaan op dit moment voornamelijk over die 2 onderwerpen. Hartstikke leuk, ben met alle 2 ontzettend blij. Maar stiekem, heeeel stiekem, zal ik blij zijn als het april is. Iets meer dan 2 weken heb ik (bijna) elke dag hoofdpijn en ik ben er vrij zeker van dat het komt omdat ik me teveel druk maak om alles. Ik ben normaal al een chaotische warhoofd, maar nu helemaal heb ik continu het idee dat ik het niet bij kan benen, dat ik overal steekjes laat vallen, dat ik nog iets moest vragen/regelen/doen maar ik weet niet meer wat. Tijd vliegt voorbij, ik doe geen moer of in ieder geval niet heel veel en toch kom ik tijd te kort. Voor wat vraag je je dan af.. Geen idee, voor alles. 

Zaterdag kwam mijn vriendje’s getuige zijn schuurmachine(s) ophalen. Iedere keer zagen we toch weer een plekje wat we moesten vullen met houtvuller, goed laten drogen/uitharden en weer schuren. Roy had nog snel de vensterbank een laatste schuurbeurt gegeven en als het goed is, is het schuurdeel in project babykamer nu afgerond. Net voor hij wegging herinnerde ik hem eraan dat we nog een kopie van zijn identiteitsbewijs moeten hebben, want zonder getuigen gaat het huwelijk niet door. Hij zei dat hij dacht dat we voor een samenlevingscontract gingen ofzo, mannen…. Maar hij zou het regelen! Which reminds me, ik moet het nog een keer aan hem vragen, het moet een week voor ondertrouw binnen zijn wat aanstaande maandag is. Once again: time flies!

Bij de gamma zagen we alvast een leuk verjaardagscadeau voor onze kleine man.
(klik op de foto voor groter formaat)
11020298_10204103924453978_767360297_n11012280_10204103924493979_2083379023_n10603021_10204103924533980_740502047_n

Zondag kwam oompie Glenn klussen in de babykamer. Papa Roy heeft even geholpen tot hij naar zijn werk moest. Ze hebben hard gewerkt, maar het is nog niet helemaal af. Dus maandag kwam hij weer en gingen de gebroeders weer aan de slag. Daarna hebben we gezellig met zwager en schoonzus gegeten en toen snel naar huis voor een mega jank aflevering van Grey’s Anatomy. April is 24 weken zwanger en haar zoontje heeft een aandoening waardoor zijn botten zo broos zijn dat ze breken in haar buik. Hij zal binnen enkele uren na geboorte sowieso komen te overlijden, dus ze kiezen ervoor om het kindje al te laten komen en te genieten van de tijd die ze hebben. Heel heftig! Ik ben erg blij dat mijn mannetje die nu ook 24 weken in mijn buik zit gelukkig gezond is.

Dinsdag moesten we om 11.50 uur bij de verloskundige zijn voor een standaard check up. Alles was gewoon goed met onze kleine man, groeit goed, was weer lekker bewegelijk. Mijn bloeddruk was goed, 110/60, dus daar komt de hoofdpijn in ieder geval niet vandaan. En zelfs mijn gewicht loopt nog prima op schema al heb ik het idee dat ik aardig in een wandelende zeekoe begin te veranderen. Het ene moment sta ik vol trots voor de spiegel mijn buik (en andere rondingen) te bewonderen. En het andere moment voel ik me zo belachelijk groot, dik, zwaar, onsexy. Ik zit nu op de 63,7 kilo, ben benieuwd wat mijn eindgewicht zal zijn. Bij de verloskundige ook maar meteen de borstvoedingscursusavond ingepland, 14 april, ben benieuwd. Op 20 maart is mijn volgende check up bij de verloskundige en een paar dagen later moet ik weer bloedprikken voor het Rhesus C gedoe. Waar ik me nog steeds meer in moet verdiepen, weet pas sinds deze week het verschil tussen Rhesus D en C, maar daar houd het op.

Roy ging ’s middags met zijn moeder weg om zijn trouwpak uit te zoeken. Helaas kan ik er niets over vertellen, omdat ik zelf niets weet/mag weten. Het pak hangt niet hier en zijn schoenen worden ook niet hier afgeleverd, dus kan helaas niet stiekem kijken. 😉 Hij is er in ieder geval erg blij mee en ik kan niet wachten op het moment dat mijn sexy aanstaande hier aanbelt in zijn mooie pak en mij op komt halen om vervolgens naar het stadhuis te gaan. Terwijl manlief aan het shoppen was, was oompie Glenn met de koof bezig in de babykamer. Er liepen 3 grote lelijke leidingen in de hoek van de kamer en die zijn gelukkig nu weggewerkt. ’s Avonds kwam Cor. De wandplank die bij de meubels hoort is zo’n 30 centimeter te breed, dus nu gaat hij er eentje maken die wel boven de commode past. Ik gaf hem vrij spel in het maken van een nieuwe wandplank, wat voor mij heel wat is aangezien ik een mega muts ben die normaal gesproken precies weet wat ze wil. Maar hij zei dat hij de wandplank gewoon ging namaken, alleen dan kleiner, dus dat is helemaal mooi!! Daarna een potje yatzeeën, die ik heeeeel dik gewonnen heb. 3 euro en 55 cent in the pocket! Helaas stopte ik niet op mijn piekpunt en verloor ik daarna heel erg dik. Mijn vent ging er vandoor met 3 euro en 47 cent. Helaas ging de ouwe dobbelkoning Cor zonder yatzee centjes weer naar huis.

2015-02-25 16.45.30Woensdag zijn we naar ringen wezen kijken bij de juwelier in Volendam. Uiteraard iets boven ons budget, maar we konden hier wel mooi orienteren. Roy heeft nog nooit een ring gedragen, dus voor hem was het erg wennen. Daarna met een lekker broodje verse vis naar de Etos om mijn 3e gratis babypakket op te halen. Die van de babydump moet ik ophalen en van mijn zorgverzekeraar krijg ik nog een pakket voor het thuisbevallen. Mocht iemand nog een leuk gratis pakket weten, let me know. I love gratis goodies! 😀 Toen we thuis kwamen kwam Glenn het laatste deel afmaken van de babykamer, de koof en het lastige deel achter de verwarming. Het is ineens al zo’n ander beeld nu alle gipsplaten erin zitten.

Donderdag kwamen mijn vader, Gerdy, broertje en zusje op visite. Ik kreeg weer allemaal leuke cadeautjes. Zwanger zijn is echt top. Mijn kind is al verwend voor hij geboren is en ik mag al zijn cadeautjes open maken. Goed geregeld!! We hadden van Cor van de week al een heel stoer broekje gekregen en een slabbetje met “Mama’s geluk”, wat me weer aan het janken maakte. En nu kregen we voor ons prinsje 2 slabbetjes met op de een “Mummy is my queen” en op de andere “Daddy is my king”. En nog 2 leuke t-shirtjes. Toen alle visite weer de deur uit was zijn we de babykamer gaan voorstrijken. Heb geen idee wat het precies doet, maar het is minstens 24 uur van te voren nodig voor dat de stukadoor zijn werk kan doen. De verf voor de babykamer hebben we nu ook in huis. We lopen weer op schema!

2015-02-26 18.20.16 2015-02-26 18.20.08 2015-02-26 18.21.03

Vandaag nog brak van de zwangerschapsgym de fiets van mijn schoonzusje geleend om naar de fysio te gaan. Daarna een gebakje gehaald voor mijn lief en uiteraard voor mezelf, om te vieren dat we de 24 weken zwanger zijn. Al moet ik er niet aandenken dat onze zoon nu al geboren wordt, toch is het een geruststellende gedachte dat ze er vanaf nu alles aan zouden doen om ons kindje in leven te houden. Vind ik toch een belangrijke mijlpaal!

2015-02-27 14.55.26

24 weken zwanger

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.