23 weken zwanger

Alweer een week voorbij! Deze week met een hoop ideeën voor ons geregistreerd partnerschap, wat steeds meer op een normale bruiloft begint te lijken. De bedoeling was heeeel klein houden, maar het wordt steeds een beetje groter. Een pak, een jurk, een boeketje, een fotograaf, haartjes worden gedaan, make up, nageltjes en ga zo maar door. Ik vind het heerlijk om er die dag, of eigenlijk die 2 uurtjes als prinses uit te zien, maar Roy vind het nog wat lastig omdat we alleen “even zouden tekenen zodat het voor de kleine is geregeld”. De ene dag ging er weer een bruidsidee de prullenbak in en de andere dag kwam er weer wat bij, bijvoorbeeld de ringen. Was ook niet de bedoeling, maar we zijn nu toch maar aan het kijken voor zilveren ringen en dan doen we de ‘echte’ bruiloft wel ‘echte’ ringen. 

2015-02-14 16.31.20Dit jaar Valentijnsdag waren mijn future hubby en ik helaas niet samen. Hij had het weekend nachtdiensten en ik had met de meiden aan de andere kant van het land afgesproken. Eerst naar jarige Carola en die, ik mag het nu eindelijk van de daken schreeuwen, ook zwanger is!!! We schelen 10 weken en een dag. We droomden hier 10 jaar geleden al van en die droom is nog uitgekomen ook. Ze is lekker verwend door iedereen met een hoop cadeautjes voornamelijk voor de baby. Het deed me aan mijn eigen verjaardag denken. Gek eigenlijk als een vrouw zwanger is krijgt ze op haar verjaardag allemaal cadeautjes voor de baby. Als een man jarig is als zijn vrouw zwanger is, denk ik dat hij alsnog flessen drank, boxers, sokken en geld krijgt.

Rond half 5 ben ik richting Rotterdam gereden om naar mijn andere zwangere vriendinnetje Larissa en haar dochter Giulia te gaan. Ik werd meteen overstroomd met cadeautjes. Een lief pyama’tje van Larissa (en aanhang haha), van haar vriendin een zwangerschapsbroek en van haar zus 3 rompertjes en voor als hij wat groter is een boxpakje en 2 polo’s van Ralph Lauren. Zoonlief en mama zijn weer lekker verwend!

2015-02-20 16.06.57 2015-02-20 16.09.17

Omdat we pas om 2 uur stopten met kwebbelen en Giulia een uurtje of 7 wakker was, was het toch wel een erg kort nachtje. Maar het was het waard en ik dacht: zo kan ik alvast wennen voor wat komen gaat. Om 13.15 uur ben ik weer richting Edam gereden, dacht dat ik er veel langer over zou doen, maar om half 3 was ik weer met mijn hunk herenigd. Uiteraard lag hij te slapen omdat hij uit zijn nachtdienst kwam, dus besloot ik er maar tegen aan te kruipen en voor ik het wist lag ik te slapen. Maar 1 nachtje wat korter slapen dan anders en ik ben meteen gebroken.. Dat wennen voor wat komen gaat lukt dus nog niet zo goed. Nu nog maar gewoon lekker genieten dat ik kan slapen.

Dinsdag hebben Roy en Glenn de gipsplaten voor de babykamer gehaald. Ondanks het niet de bedoeling was hebben ze toch meteen de gipsplaten op de rechte muur alvast gedaan, waar ik erg blij mee was! We hebben weer 1 muur!! Roy en ik hebben zelf nog 3 gipsplaten vastgeschroefd, uiteraard wel de makkelijke stukken, want zulke handige Harry’s zijn we nou ook weer niet. Zondag komt oompie Glenn verder klussen. Had maandag een offdag omdat ik alles in de soep zag lopen, maar ik begin weer vertrouwen te hebben in dat alles voor volgende week donderdag af is, zodat we kunnen voorstrijken en de stukadoor aan de slag kan. Daarna een paar dagen laten drogen. Dan schilderen wat helaas over een paar dagen verspreid moet worden. Het plafond en houtwerk moet apart, dan de 2 muren van de ene kleur en daarna nog de 2 andere muren in een andere kleur. Maar dan….. kunnen eindelijk de meubels erin en kan ik alles gaan inruimen!!

Op woensdag hadden we een afspraak met de bode om te gaan kijken in de trouwzaal van Stadhuis Edam. Omdat het allemaal stamt uit het jaar 1735 dachten wij dat het echt vreselijk zou zijn. Maar eigenlijk gaven de groene tafelkleden, rood fluwelen stoelen, muurschilderingen etc wel een heel koninklijk gevoel. Wat ik alleen erg raar vond is het zand op de vloer! Ik maakte nog een grapje of ze een beachparty hadden gehad, maar blijkt dat het een oude traditie is. Oops, me and my big mouth! Gelukkig was het een hele leuke bode, die rustig de tijd voor ons nam en alles uitlegde. We krijgen een rode loper, de klokken gaan luiden 10 minuten voor het huwelijk en 10 minuten erna. Werd ineens toch wel heel echt allemaal. Niet op een enge manier, maar wel dat je denkt “wow, het gaat echt gebeuren”. Hij liet ons het keukentje zien, waar wij, het bruidspaar wacht als alle gasten plaats nemen. Daarna liet hij ons ook boven het museum en de oude plek van de burgemeester (geloof ik?!) zien. We kunnen er ook voor kiezen om boven te wachten, zodat we de trap af kunnen lopen wat mooi staat op foto’s. Maar wist meteen al dat dat hem niet gaat worden, trappen lopen is niet prettig met mijn bekken en ik wil ook niet buiten adem het ja-woord moeten geven.

2015-02-18 13.44.25 2015-02-18 14.13.59

Eenmaal thuis beseften we alle 2 dat even geregistreerd partnerschap niet meer alleen even tekenen was. De bode had ons gevraagd of we muziek wilden spelen, bij binnenkomst, bij het tekenen van de getuigen en bij vertrek. We hadden geen speciaal nummer samen, dus doe maar geen muziek. Ze hadden een ringenkussen klaarliggen, maar we hebben geen ringen. Roy vond dat het allemaal teveel werd opgeblazen, dus we besloten toch weer dat we het wat kleiner zouden doen. Geen geloften, geen boeketje, geen trouwauto etc Hij belde zijn moeder om ook haar duidelijk te maken dat dit niet onze echte huwelijksdag is, die komt nog. Iets wat ik dus zelf ook regelmatig vergeet en 30 maart steeds meer als onze bruiloft ga zien. Net voor ik de deur uit wilde gaan om naar de kapper te gaan, had hij de telefoon opgehangen en kwam hij naar beneden om te zeggen dat hij me waarschijnlijk wel blij zou maken en dat we toch voor ringen gaan. Iets waar ik helemaal niet vanuit was gegaan dat we dat zouden doen. Dus ik was verrast en heel erg blij!! Toch wel mooi en symbolisch om elkaar een ring te geven.

Op donderdag is zwangerschapsgym en omdat ik al 2 weken niet was geweest, moest ik deze week wel echt gaan, wat betekende dat ik Roy naar zijn werk moest brengen anders had ik de auto niet. Via internet had ik een muziekmobiel die perfect bij de babykamer past gezien. Op de terugweg heb ik die opgehaald in Wormerveer. Scheelt toch weer een paar tientjes en ik vind deze een stuk leuker dan die ik nu op internet kan vinden. Toen ik thuiskwam liep de buurvrouw meteen naar me toe met een grote doos. Daar zat mijn trouwjurk in!! Snel naar binnen en passen. Helaas staat hij me een stuk minder leuk dan ik had gehoopt. Vind het een beetje een soepjurk bij mij. Misschien als ik een stuk langer zou zijn en dan hoogzwanger… maar nu niet.

23 weken zwanger

23 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.