22 weken zwanger

Maanden geleden heb ik een stuk geschreven over trouwen/geregistreerd partnerschap. Het is voor mij heel belangrijk dat alles goed geregeld is voor onze kleine man en dat we allemaal dezelfde achternaam hebben vind ik ook erg mooi. Hoewel we het er vaak over hebben gehad stond het op een laag pitje. Het liefst willen we trouwen met alles erop en eraan, maar dat kost een hoop geld. Donderdagavond vroeg ik wanneer vriendlief nou eindelijk eens met me ging trouwen. Hij vroeg of ik nu echt wilde trouwen, ik verbeterde mezelf in geregistreerd partnerschap en hij ging akkoord. Ookal was het geen romantische aanzoek, ik was en ben nog steeds dolgelukkig! 

Vrijdag ging ik meteen informeren bij de gemeente wat de opties zijn voor geregistreerd partnerschap. Het zijn dezelfde 3 opties als voor het huwelijk.

  1. Je kan op woensdagochtend kosteloos trouwen. Dit is voor maximaal 4 mensen: bruidspaar en 2 getuigen.
  2. Op woensdagochtend kan ook een kort zakelijk huwelijk. Dit duurt 15 minuten en daar kunnen maximaal 10 mensen bij aanwezig zijn.
  3. Een ceremonie  van 45 minuten, wat kan van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 of 14.00 tot 16.00. Je kan hierbij kiezen of je wilt trouwen/geregistreerd partnerschap aan wilt gaan in de Stolphoeve in Volendam, Stadhuis in Edam of in het Stadskantoor in Volendam. Hierbij kan je dan ook kiezen voor (in totaal) 4 getuigen en kunnen 50 mensen bij aanwezig zijn.

Ik hoefde niet na te denken over wie ik als mijn getuige zou vragen, dat staat voor mij al jaren vast, mijn lieve vriendin Carola. Als we dus voor optie 1 zouden kiezen zou mijn moeder er niet eens bij kunnen zijn. Optie 1 was dus geen optie meer. Een kort zakelijk huwelijk was een goeie optie. Niet erg romantisch, geen toespraak, in 15 minuutjes is alles geregeld, even erin en eruit. Dat was eigenlijk wel de bedoeling dat we het klein zouden houden, maar tegelijkertijd willen we wel alle ouders, broers en zussen erbij hebben. In mijn geval zijn dat er aardig wat, dus met maximaal 10 mensen zouden we het ook niet redden. Dan blijft er nog maar 1 optie over… de meest uitgebreide optie. We houden het alsnog zo klein als dat de bedoeling was, maar het is nu een stuk persoonlijker en romantischer dan even snel in een kamertje van het stadskantoor. Op 30 maart 2015 zijn we 2 jaar, 2 maanden en 2 dagen samen, om 2 uur gaan wij 2’tjes elkaar het ja woord geven. ❤ ❤

kruidvat pakketDinsdag heb ik mijn 2e gratis baby pakket opgehaald. Dit keer was het die van de Kruidvat. Twee van de vier pakketten zijn nu binnen!

’s Avonds heb ik ook maar voor het eerst bij de Baby Dump besteld. Zit dagelijks naar de leuke dingetjes op de website te kijken, maar daadwerkelijk iets bestellen stelde ik iedere keer uit. De babykamer is nog lang niet klaar, op zijn vroegst kunnen we midden maart de meubels er pas in zetten. Alles wat ik dus nu al koop staat nog zeker een maand in de weg. Maar aangezien ik Roy zijn hoofdkussen nu niet meer kon inpikken omdat zijn ochtenddiensten voorbij zijn, had ik eindelijk een geldig excuus om een voedingskussen te kopen. Al kan ik het nu uiteraard nog niet als voedingskussen gebruiken, het is ideaal om mee te slapen met (hoe raar het ook klinkt) het kussen tussen je benen zodat het de bekken stabiliseert. Uiteraard kon ik het niet laten om nog wat in mijn winkelwagen toe te voegen: de hydrofiele washandjes/luiers en monddoeken die ik zo leuk vond. Ik had al een paar hydrofiele luiers en monddoekjes, maar je kan er nooit genoeg van hebben! 🙂 Donderdag kwam met de bevestigingsbrief van onze datum voor het geregistreerd partnerschap, ook het Baby Dump pakket binnen. Ik kan dus weer wat spulletjes van mijn lijst ‘What to buy?’ doorstrepen!

2015-02-13 12.15.16 2015-02-13 12.11.54

Donderdagavond was de show waar ik al heel lang naar uit zat te kijken. Ladies of Soul in Ziggo dome!! Mijn moeder zou met de trein naar station Bijlmer ArenA komen, daar zou ik haar met de auto ophalen. Zo gezegd zo gedaan, maar wat een drukte onderweg. Van alle parkeerplaatsen zochten wij P1 en vraag me niet hoe, maar ineens waren we de weg kwijt en reden we op de snelweg. Navigatie weer aangezet en weer terug. Toen we eindelijk de parkeergarage hadden gevonden moesten we opschieten. Mijn ma kwam om half 8 uit de trein, de show begon half 9 op rolafstand van het treinstation en toch kregen we het voor elkaar om het eerste nummer te missen…. Er stond een mega rij voor de deur wat een hoop tijd heeft gekost. Door mijn lieve schattige zoontje die op mijn blaas drukt moest ik ook weer plassen, dus dat kostte ook nog eens 10 minuten voor er een wc vrij was. Daar gingen we.. de zaal in… Het eerste wat ons opviel was hoe belachelijk mega hoog het was! Mijn moedertje zat vast geklampt aan de leuningen bij de trappen. Zelfs ik, zonder hoogtevrees, werd onpasselijk van hoe hoog en steil het was, maar we moesten toch naar onze plekken lopen. De opening hebben we dus niet helemaal meegekregen, maar we hebben gelukkig nog 3 uur rustig op onze stoelen kunnen genieten van de rest van de show.

Om half 12 was het afgelopen en was het voor mij ook weer de hoogste tijd om te gaan plassen. Weer een lange rij.. Daarna naar beneden om vervolgens weer in een mega rij te staan bij de servicebalie waar je je uitrijkaart moet betalen. M’n ma werd al lichtelijk nerveus omdat het maar later en later werd en 00.04 zou haar trein gaan. Een kwartier voor de trein ging hadden we eindelijk betaald en moesten we rennen naar de auto. Uiteraard stond ook daar weer een mega rij om de parkeergarage te kunnen verlaten. Allemaal heel logisch achteraf. Wat ik alleen niet logisch vond was dat de trein die we niet meer zouden halen ook meteen de laatste was. Ik heb nog gekeken of er vanaf Amsterdam Centraal of Utrecht Centraal nog treinen gingen, maar alles reed pas weer vanaf een uur of 6. Onze surinaamse TomTom werd dus ingesteld voor een ritje naar Gouda. Ik kon nu gelukkig mijn moeder wegbrengen, maar er zullen ook ongetwijfeld mensen zijn die dan gewoon vast zitten op het station.. Ben blij dat ik van dat klote OV af ben! Uiteindelijk was ik net voor half 3 vannacht thuis, moe en ontzettend last van mijn bekken. Het was het allemaal waard, het was een top show en heb het heel erg naar mijn zin gehad! Volgend jaar weer!!

Vandaag hebben we de afspraak ingepland om in ondertrouw te gaan, dit is op maandag 9 maart, ook om 14.00 uur. Precies 3 weken voor ik een nieuwe achternaam krijg. Ook heb ik vandaag een email gehad over de zwangerschapscursus “Zwanger, gezond en fit”. Op 16 maart begint de cursus en de laatste avond is op 11 mei. De dag voor mijn verjaardag, 4 mei, is partneravond. Daar kijk ik stiekem toch wel heel erg naar uit, lekker samen puffen hihi.

22 weken zwanger

22 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.