18 weken zwanger

Iedere week zetten we kleine stapjes in de goede richting. Iedere week komen we ietsje dichterbij ons einddoel. Deze week hebben we een nieuw bed gekocht voor onszelf, die op klossen kan zonder uit elkaar te vallen en waar ik als alles volgens plan gaat, veilig op kan bevallen. Maar nog mooier: we hebben de babykamer gekocht. Onze zoon kan nu niet meer studeren, maar hij heeft in ieder geval een mooie babykamer!! 😉 

Zaterdag zat ik in spanning op de bank te wachten. Vorige week was het mijn beurt om achter het geslacht van de baby te komen, maar deze week was het de beurt van een vriendin. Ik zat de minuten weg te kijken op mijn telefoon, geluid op zijn hardst voor het geval ik even met mijn ogen zou knipperen en een telefoontje zou missen. Zowel de mama als de papa dachten dat ze een zoon zouden krijgen, maar er zat toch echt weer een meisje in haar buik. Bij mij was het natuurlijk andersom, gek eigenlijk dat je lichaam je zo voor de gek kan houden. Of misschien wil je het dan gewoon te graag geloven en denk je daarom dat je het voelt, geen idee. Maar ook haar voorspelling kwam dus niet uit, er zat geen klein piemeltje. Alles was goed met de kleine meid en dat is natuurlijk het belangrijkste!

Zondag zijn Roy en ik bezig geweest in de babykamer. Hij stond helemaal vol of dat staat hij eigenlijk nog steeds, maar we doen iedere keer een beetje. Ik heb een (16)vakkenkast staan, waar ik allemaal dozen met papierenzooi in heb gepropt. Verder hebben we nog een bureau die je bijna niet kan zien omdat alle babycadeautjes er bovenop liggen en tegenaan staan. En verder een kaptafel met kastje, sieradenrekken en een sieradenspiegelkast. We hebben de sieradenspiegelkast in de overloop neergezet, we zouden niet weten waar hij anders moet staan. En de kaptafel inclusief kastje er naast en 1 sieradenrek alvast naar de slaapkamer verhuisd. Daardoor had Roy de ruimte om alvast de sierlijst om de deur te gaan schuren en kon ik aan de slag met dozen vol papieren uitzoeken. Uiteindelijk heb ik de grote hoarder, 3 vuilniszakken weggegooid. Het is een begin, maar we zijn er nog lang niet! We zouden ’s avonds naar de babykamer gaan kijken in Almere, maar de meneer smste 2 uur van te voren af. Ik baalde als een stekker, had er erg naar uitgekeken!

Omdat ik hele andere verwachtingen had van zwangerschapsgym, heb ik maandag toch maar even de verloskundige gebeld om te vragen of ze nog een andere zwangerschapsgym in de buurt hadden. Nee, hadden ze niet.. De samen bevalcursus die volgens een van de vrouwen van zwangerschapsgym in het waterland ziekenhuis gegeven zou worden bestond ook niet, gaat lekker. Wat de verloskundige wel in de aanbieding had was een cursus Zwanger, gezond en fit. De cursus start tussen de 25e en 30e week samen met andere vrouwen die in dezelfde periode zijn uitgerekend. Tijdens de zwangerschap heb je 6 lessen van 5 kwartier en daarna 1 partneravond van 2 uur. Deze lessen zijn gericht op ademhalings- en ontspanningsoefeningen, houdingsadviezen en adviezen ter preventie van bekkenklachten. Nou is dat laatste bij mij wat te laat, maar al het beetje advies is mooi meegenomen. Na de bevalling zijn er nog 3 lessen die gericht zijn op lichamelijk herstel, de beleving van het ouderschap en ontwikkeling van het kind. De eigen bijdrage is maar €45,- en als het goed is worden de cursusavonden nog in Edam gehouden ook (volgens de verloskundige). Dit is precies wat ik zoek! Aangezien er aan mijn conditie nog een hoop gesleuteld moet worden en mijn verzekering het toch vergoed, ga ik wel ook het zwangerschapsgym erbij doen. Al kunnen ze het beter gewoon fitnessen noemen. Zo heb ik toch een stok achter de deur om aan de slag te gaan en heb ik ook meteen een mooie kans om met andere zwangere vrouwen verhalen uit te wisselen.

’s Avonds konden we gelukkig m’n schoonmoeder haar auto lenen en gingen we eerst naar Landsmeer om naar het bed te kijken die we voor onze slaapkamer in gedachten hadden. Alles was compleet, zag er goed uit, stevig, kan op klossen, geen beschadigingen en is perfect qua afmetingen/past precies tussen de nachtkastjes. Helaas hebben we niets van de prijs af kunnen lullen, anders kreeg hij ruzie met zijn vrouw. Zo gaan Roy en ik het voortaan ook maar spelen denk ik haha. Nadat we ons eerste liefdesnestje samen hadden gekocht, mocht ik van Landsmeer naar Almere rijden. Jezus wat een verschil! We moesten nog wat eten dus besloten we, hoe verrassend, om even door de McDrive te rijden. Ik had het idee dat ik met een monstertruck die McDrive binnenreed. Wat een verschil met onze auto! Daarna op naar Almere in het noodweer. Heftige regen, storm.. ideaal.. NOT! Maar we hebben het overleefd en werden opgewacht bij het hek van de opslagboxen. Nog voor dat we de babykamer hadden gezien hadden we beide al door dat we met een hele vermoeiende verkoper te maken hadden. Wat een rare snuiter, vond zichzelf helemaal geweldig. Zei een paar keer dat hij “in het echt” jurist was en zijn eigen bedrijf had, met een uurtarief van 93€ blabla.. Ook toen we eenmaal de babykamer aan het bewonderen waren, bleef hij maar lullen. We probeerde bepaalde dingen op te meten, te overleggen, maar hij bleef maar gaan…. Thank god dat hij daarna interessant ging doen aan de telefoon, zodat papa in spe en ik even samen konden bespreken wat we van de meubeltjes vonden. We waren er alle 2 weg van, veel ruimte, mooie stijl, we zagen het al helemaal in de babykamer staan. Kopen dus! Ondanks ik in eerste instantie liever iets minder had uitgegeven aan het ledikant, kledingkast, commode en wandplank, ben ik ontzettend blij dat we het hebben gedaan. Onze kleine man zal er weinig van meekrijgen, maar papa en mama vinden het mooi!

babykamer

De volgende avond gingen we samen met oompie Glenn eerst naar Landsmeer om ons nieuwe bed op te halen en daarna door naar Almere om de babykamer op te halen. Dus hebben we ’s middags de slaapkamer alvast leeggehaald. Oude gammele bed eruit en grote schoonmaak. Zowel de planken als de ijzeren beugels (of wat zijn het?!) hebben we van het balkon de tuin in gegooid. Uiteraard heb ik het zien liggen, dus ik zou er met mijn armen vol wasgoed wel overheen stappen.. Blijkbaar niet helemaal, want ik haalde de onderkant van m’n voet open met zo’n ijzer ding. Oke, niet de hele onderkant van mijn voet, maar wel onder mijn grote teen. Na een scheldwoord hard te hebben geroepen, liep ik met het wasgoed het tuinhuisje in (daar staan de wasmachine en droger). Ik keek naar beneden en zag bloed en vel.. PANIEK!!!! Snel naar binnen “Schat kom naar beneden!” Maar omdat hij boven bezig was in de babykamer stond er vrij hard een muziekje op. Verder strompelen tot de tussendeur “Schat wil je nu naar beneden komen, ik heb de onderkant van mijn voet opengehaald en ik durf niet te kijken”. Hij rende meteen naar beneden bekeek de boel en legde me op de eettafel. Ondanks het niet fijn voelde was mijn dokter McDreamy de boel goed aan het schoon maken en daarna een pleister op m’n oorlogswond. Wat heb ik toch een lief vriendje! Toen we ’s avonds weer thuis waren hebben we met z’n 2en het bed in elkaar gezet. Precies wat we wilden. Beide helemaal blij!

2015-01-13 21.23.34 2015-01-13 21.35.12

Ik had het nog niet eerder vermeld omdat het vrij dom zou staan als ik ongelijk zou hebben. Bedenk me nu ineens dat het nu nog dommer zou staan, maar ik zeg het toch maar: ik ben er vrij zeker van dat ik onze zoon regelmatig voel schoppen. Sowieso iedere dag wel een paar keer. Een week of 2 geleden is het begonnen, maar ik wist het niet zeker. De een omschrijft de eerste schopjes als een vlinderkusje, de ander als een sluierstaartje van een vis die je aan de binnenkant van je buik voelt. Ik voelde gewoon een soort luchtbel die omhoog ‘plopte’. Het is nu al een stuk beter te voelen dan 2 weken geleden, maar helaas heb ik het papa Roy nog niet kunnen laten voelen. Iedere keer als de kleine man z’n moeder schopt en Roy zn hand erop legt is het stil of zijn de schopjes te licht om ze met je hand te voelen. Papa moet dus nog even wachten..

18 weken zwanger

18 weken zwanger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.