17 weken zwanger

Een week van omschakelen en wennen aan het idee dat we een zoon krijgen. Het was geen geheim dat roze spulletjes altijd mijn voorkeur hebben gehad, dus nu zeker te weten dat we een zoon krijgen is toch best wel gek. Deze week begon de zoektocht naar jongensnamen, jongens geboortekaartjes, ideeën voor jongens babykamers etc. We zijn het over het algemeen gelukkig snel eens waardoor we een idee voor de kleuren in de babykamer hebben, we hebben ook al een babykamer uitgekozen waar we a.s. zondag gaan kijken. Nou maar hopen dat hij in het echt net zo mooi is als op de foto’s!

De naam voor onze kleine man is alleen zo moeilijk!! We hebben wel een aantal namen die we wel leuk vinden, maar nog geen naam die de wow factor heeft. Uiteraard kijken we naar initialen, de combinatie van voornaam met achternaam, hoe en of je het kan afkorten, of het geen pestnaam is, of het bij onze namen past en wat de betekenis van de naam is. Het laatste vond ik eerst altijd best belangrijk. De jongensnaam die ik op dit moment het leukst vind heeft niet echt een mooie betekenis, het is ook niet slecht, maar als de naam: wijs, jeugdig, geliefde, beschermer van de mensheid betekend is dat toch wel een leuke bijkomstigheid. Nou denk ik niet dat we het van die betekenis moeten laten afhangen, maar het telt wel mee, gelukkig hebben we nog even de tijd.

Ik heb deze week ook eindelijk mijn kraamhulp geregeld. Vandaag heb ik de bevestiging gekregen van mijn ziekenfonds, dus dat is weer iets wat we van de lijst af kunnen strepen! We of eigenlijk ik, het maakt Roy toch niet uit, heb gekozen voor Babymoon. Voor mij was belangrijk dat we maar 1 gezicht zouden zien in die tijd en dat ze niet al te gelovig zouden zijn. Vind het toch wel fijn als ik gewoon mezelf kan zijn. Mocht er iemand zijn die dit leest en ook kraamzorg van Babymoon uit Monnickendam heeft gehad. Please let me know hoe dat was en of er nog dingen zijn die ik kan vragen als ze de 21e hier op gesprek komt.

Gisteravond had ik een proefles zwangerschapsgym. Ik had verwacht dat we allemaal happy in een kringetje pufoefeningen zouden gaan doen enzo. Toen ik aankwam in Middenbeemster (oh mijn god, wat is het nog steeds heerlijk om een auto onder je kont te hebben!!) moest ik even zoeken waar ik moest zijn. Eenmaal binnen zag ik een klein zaaltje met fitness apparatuur.. hmm.. Aan de telefoon had ze gezegd dat ik de trap op moest, wat ik deed. Halverwege bleef ik staan, ik keek naar een groepje 50+ers die op de grond lagen te spartelen. De man die me opmerkte vroeg of ik wel eens een vis op het droge had gezien, want dat was hij aan het uitbeelden. Ik moest lachen en de instructrice vroeg of ik Chantal was, ik zit hier dus wel goed.. Ze wees waar de kleedkamer was en al vrij snel kwam de 1e uit de groep aan. Ik denk dat ze rond de 30 was en 32 weken zwanger, dat laatste weet ik wel zeker. Ze vroeg of ik met haar alvast mee ging fietsen. Had er eigenlijk niet veel behoefte aan, al dat sportieve gedoe, maar dit was een goed moment om alvast een babbeltje te kunnen maken. We zaten naast elkaar, al kletsend op de fiets.. Ik was na een paar minuten al aan het zweten en hijgen, zij trapte er flink op los, losse handen, nog gewoon doorkwebbelend alsof het niets was. Toen ik vroeg of ze altijd zo enthousiast was zei ze “Ja ik wil altijd even 10 kilometer fietsen”. Allemachtig, ik was de jongste, degene met de minst verre zwangerschap, maar ook degene met de allerslechtste conditie. Daarna nog even op het roeiapparaat, cross trainer en ga zo maar door. De laatste 20 minuutjes gingen we in een kringetje op matjes gezamelijk oefeningen doen. Het was dus niet helemaal wat ik er van had verwacht, maar toch denk ik dat ik me er ga inschrijven. Toen ik vandaag mijn fysio vertelde wat ik allemaal heb gedaan werd ze erg enthousiast. Ze roept al een tijdje dat ik aan mijn conditie moet werken en moet gaan trainen, niet alleen voor de zwangerschap/bevalling, maar ook voor mijn rug. De oefeningen thuis “vergat” ik 9 vd 10 keer te doen, dus nu heb ik een stok achter de deur. En het is natuurlijk een leuke manier om andere zwangere dames te ontmoeten. Vanaf volgende week komt er een nieuwe zwangere die ook 17 weken zwanger is. Dat maakt het voor mij nog ietsje leuker. Er zijn er nog maar 3 van de groep zwanger en die gaan binnen 10 weken bevallen, de andere dames zijn al bevallen en zullen er dus binnenkort mee op houden.

Verder hadden we vandaag een controle bij Dr. Knauff, onze gynaecoloog. Eerst even de bloeddruk meten, 120/60 weer. Daarna mochten we zijn kamertje in. Was blij dat hij weer terug was van zijn ‘bevallingsverlof’. We feliciteerde hem met het vader worden. “2 gezonde zoons!” Een tweeling zelfs. Ik heb het idee dat er de laatste tijd een hele hoop jongetjes geboren worden of in mama’s buik groeien. Maar goed, hij keek naar mijn buik en zei dat ik al goed groei. Daarna vroeg hij “Zullen we dan toch maar even snel kijken?” Yi-haa!! Dus onverwachts toch weer op de echo stoel.

2015-01-09 12.55.00

Je merkte wel dat dit apparaat een stukje ouder was. Bij de andere echo’s konden we 5 weken geleden al vingers tellen, nu was het allemaal een stuk vager. Ons kindje leek op een aapje! Dr. Knauff probeerde het piemeltje van onze zoon nog even op te zoeken, wat hij ook niet goed in beeld kreeg. Maar wat maakt het uit, toch weer even naar ons kindje kunnen kijken! 19 januari krijg ik mijn 19 weken echo (wat voorheen de 20 weken echo was), 23 januari is mijn laatste gesprek bij de gynaecoloog en dan heb ik 27 januari mijn intake gesprek bij de verloskundigepraktijk. Ik vond het heel erg fijn om zovaak ons kindje te zien en dat we door de controles weten dat alles goed zit. Maar ben toch erg blij dat ik 3 daagjes voor ik 20 weken zwanger ben eindelijk over gedragen kan worden aan de verloskundige. Als alles goed gaat, kan ik dus gewoon lekker thuis bevallen!!

17 weken zwanger

17 weken zwanger

Een gedachte over “17 weken zwanger

  1. Pingback: 28 weken zwanger | Sjantje's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.