Weer een dagje later: 11 weken zwanger

Zaterdag was het zover, het uitje met Larissa waar ik al een poos naar uit keek: naar de musical Dreamgirls! Toen we de kaartjes boekten konden we niet weten dat ik weer zwanger zou zijn en dat zij ook zwanger zou zijn was helemaal niet te voorspellen. De eerste zwanger-date! Best handig, toen we aankwamen moesten we alle 2 ontzettend nodig plassen. In de pauze ging het licht langzaam aan en wij sprongen alle 2 weer op om zo snel mogelijk weer te kunnen plassen, zo ook aan het einde van de show. Tijdens de pauze kregen we alle 2 ontzettend trek in Mc Donalds waar we na een top show naar toe zijn gegaan. Lekker kleppen onder het genot van een patatje en een big mac, dat is pas genieten! 

Ik zou gewoon met het OV naar huis gaan, maar ze stelde voor om me naar huis te brengen. Dit vond ik wat overdreven, omdat ze dan ontzettend lang zou doen over de terugweg en het al laat was. Schiphol werd het, was voor haar nog goed te doen en ik ben dan al in Amsterdam dus hoef dan nog maar een klein stukje. Zo hadden we mooi de tijd om nog lekker te kunnen kletsen in de auto. Bij een kerstig Schiphol namen we afscheid en wandelde ik vrolijk naar binnen. Geen treinverkeer op zaterdag 22 en zondag 23 november, top.. Snel vragen bij de bus, die ging naar Sloterdijk, ik moest naar Centraal. Snel lopen naar de volgende bus, die ging ook naar Sloterdijk en dat was de enige mogelijkheid vertelde de buschauffeur. Ik sms’te Roy in de bus dat het allemaal niet uitmaakte omdat ik een topavond had gehad, maar eenmaal op station Sloterdijk aangekomen was die happy bui al snel weg en wist ik weer waarom ik zo graag dat rijbewijs wilde hebben. De eerste volgende trein kwam pas 20 minuten later, en die had daar bovenop ook nog vertraging, alles was gesloten, ik kon nergens naar de wc, m’n bekken begonnen vervelend te doen. Om half 3 was ik eindelijk thuis, dus heb 2 uur gedaan over het stukje Schiphol/Edam. Was blij toen ik eindelijk in mijn bed lag.

Maandag was het weer tijd voor de volgende echo! Om 9.10 uur hebben we Carola van het station Purmerend afgehaald en zijn we daarna doorgereden naar het Waterland Ziekenhuis. De zenuwen gierden door mijn lijf. De 2 weken tussen de echo’s in ging alles prima, maar zondag dacht ik ineens ‘wat als het hartje nou niet meer klopt?!’. We waren er een kwartier te vroeg, maar gelukkig kwam de lieve echoscopiste (die ons de vorige keer ook geholpen heeft) al snel om ons te halen. Ik had mijn schoenen al uit, mijn broek al los en vroeg “weer inwendig toch?”. Maar gelukkig hoefde dat dit keer niet meer, dacht dat dat moest ivm de cyste. Ben blij dat ik nog net niet in mijn blote kont stond, want naast Roy en Carola was er ook een co assistent en het is allemaal al gênant genoeg.

Ik ging liggen en de co drukte zachtjes op mijn buik, volgens mij was het zijn eerste keer en ik werd er behoorlijk zenuwachtig van. Gelukkig zag de echoscopiste dat en zei dat ze het overnam om de zenuwen niet erger te maken. Ze duwde het apparaat op mijn buik en daar was ons kleine kindje! Hij/zij was lekker aan het dansen en trappelen. Je zag teentjes, vingertjes, een neusje. Het blijft echt een wonder om een mini mensje van nu 3,36 cm helemaal compleet te zien. Ze hebben best lang gekeken wat ik erg prettig vond, alles ziet er helemaal goed uit. We hebben 2x het hartje gehoord wat ook goed klonk. De cyste was verdwenen, die is blijkbaar geknapt. Ik heb er niets van gevoeld dus dat is mooi.

En we zagen zijn/haar kleine ‘nub’ (bobbeltje). Op internet had ik gelezen dat je bij de 12 weken echo met de nub theorie het geslacht kan voorspellen. Tot 9 a 10 weken ontwikkelen de mini mensjes hetzelfde. Bij zowel het jongetje als bij het meisje groeit er een ‘nub’ tussen de benen. Vanaf circa 11 weken, wat ik vandaag ben, ontwikkelen jongens een penis en meisjes een clitoris en dit kan je zien op de echo’s. Qua vorm blijven de ‘nubs’ gelijk, maar ze wijzen in een andere hoek. Bij jongens wijzen ze in een hoek van 30 graden ten opzichte van de ruggengraat en bij meisjes meer evenwijdig aan de ruggengraat. Bij de 12 weken echo is de voorspelling in 75% van de gevallen juist en bij de 13 weken echo is dat zelfs in 95% van de gevallen!

Voorbeelden nub theorie:

nub_theorie_jongen  nub_theorie_meisje

Ons kindje was op de echo pas 10 weken en 2 dagen, daarom dat de weekblog nu ook weer op zaterdag is en de uitgerekende datum weer van 19 juni naar 20 juni is verplaatst. Ondanks dat ons kindje was 10w2d is vroeg ik de echoscopiste toch naar de nub theorie en moest ze een beetje lachen. Ze zei dat ze er een foto van zou maken met een pijltje erbij, zodat ik thuis lekker kon gaan researchen. Ondanks het nog te vroeg is om het te kunnen zien, denk ik toch dat het een vrouwelijke ‘nub’ is!

2014-11-24 12.01.01
Na de echo helemaal gelukkig in de wachtkamer wachten tot ik door een vrouwelijke gynaecoloog naar binnen werd geroepen. Dit was dus niet onze eigen gyn en hoewel ik eerst dacht dat een vrouwelijke prettiger zou zijn, ben ik toch erg blij met onze eigen. Een beetje een rare muts was dit. Ze maakte alle papieren in orde voor de combinatietest. Daarna (8 buisjes) bloedprikken om te kijken of dit kindje geen chromosomenafwijking heeft. Als we 9 december terug moeten komen krijgen we daar de uitslag van + gaan ze de nekplooimeting doen die samen de uitslag gaan geven.

Toen trotse papa, mijn lieve vriendin en ik weer thuis waren kon ik eindelijk vragen wat ik al maaaaaaanden geleden wilde vragen aan haar. Of ze peettante van ons kindje wilde zijn. De kat die op haar schoot lag te slapen gooide ze zowat door de woonkamer van enthousiasme om me te kunnen omhelzen, dus ik denk dat ze blij is met deze titel 😉 hihi We hebben de hele dag lekker samen kunnen kletsen en tutten, ’s avonds Grey’s Anatomy kunnen kijken en rond een uur of 12, toen Roy alweer uit zijn werk kwam zijn ze naar huis gegaan. Een lange maar superfantastische dag!

Woensdag had ik eindelijk weer rijles en als ik zo zou rijden tijdens mijn examen is dat rijbewijs in the pocket. Helaas nemen de zenuwen het stuur over tijdens een examen wat het een stuk minder makkelijk maakt. Maar het was fijn om weer even achter het stuur te zitten! Daarna naar de fysio die mijn kleine buikje opmerkte. Aan de ene kant schaamde ik me een beetje, omdat ik volgens mij nog niet echt een buikje hoor te hebben. Maar toen ze weer zei dat je bij een 2e zwangerschap sneller groeit was ik toch wel trots. Niets meer buik inhouden op foto’s dus, lekker laten hangen!! ’s Avonds gingen Roy en ik naar het zwembad, wat helemaal uitgestorven was dus we hadden uren het zwembad voor onszelf.

Donderdag ontzettend last van mijn bekken, was vergeten hoe pijn het kon doen. Waarschijnlijk door iets te enthousiast te zijn geweest in het zwembad, waar ik in het zwembad nog van genoot. We hebben aan onze sinterklaasgedichten en suprises gewerkt en zijn zo goed als klaar voor sinterklaasavond! Verder heb ik al een week niet overgegeven, heb ook al een kleine week de misselijkheidspilletjes niet ingenomen. Dus al durf ik het nog niet te hard te zeggen, ik denk en hoop heel erg dat ik van het spugen af ben!! De tijd van het genieten kan gaan beginnen!!

11 weken zwanger

11 weken zwanger

2 gedachtes over “Weer een dagje later: 11 weken zwanger

 1. Een dikke proficiat met je zwangerschap, had een kleine comment nagelaten op je blog bij 7weken, maar ben onder de indruk hoe dat gaat bij jullie? Zelf kom ik regelmatig in contact met ultrasounds voor medice doeleinden en zijn wij tegen het gebruik van pretecho’s net zoals de producent van die toestellen. Vorig jaar nog hebben producenten van deze toestellen laten weten van gelieve u te houden aan de 12/20 weken of indien van twijfel maximaal 3 echo te laten nemen.

  Like

  • Beste Elke,
   Bedankt voor je reacties! Omdat ons vorige kindje een chromosomenafwijking had houden ze dit kindje extra goed in de gaten. Daar heeft de gynaecoloog voor gekozen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf erg blij ben met alle kansen die ik krijg om dit kindje te kunnen zien, omdat ik anders veel te veel in de stress zit dat het weer niet goed zit. De termijnecho hebben wij vorige week gehad en 9 december hebben wij dus weer een echo ivm de nekplooimeting omdat ze nu wel de combinatietest gaan doen. Daarnaast had ik een cyste van 7 cm die in de gaten gehouden moest worden dmv echo’s, als hij zou groeien hadden ze die voor 20 weken zwangerschap weg moeten halen. Nogmaals heel erg bedankt voor de reacties maar wij houden ons aan het schema wat wij vanuit het ziekenhuis krijgen. Uiteraard hoop ik wel dat je blijft lezen op mijn blog. Groetjes!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.