Driemaal is scheepsrecht

Iedere maand hield ik (teveel) rekening met een zwangerschap. Deze maand had ik met mijn lief afgesproken dat we met Amsterdam Dance Event naar een leuk feestje zouden gaan. Ik was nog niet zo gek dat ik de kaartjes had gekocht, maar zat me er flink op te verheugen. Misschien duurt het nog een jaar voor de nieuwe baby zich lekker in mijn buik nestelt, misschien ook niet. Gister kocht ik 2 testen, een eigen merk test en een clear blue test. Ik wilde de test zo graag doen, maar hield me in. Eerst maar eens kijken of ik niet gewoon ongesteld zou worden. 

2014-10-11 09.37.44Gisteravond alles weer zorgvuldig klaargezet in de badkamer: bakje om in te plassen, de test, de handleiding. Het was een onrustige nacht, de eerste helft was R. 30x per minuut aan het draaien inclusief deken en de 2e helft van de nacht was ik telkens wakker door gekke dromen. Toen hij om half 10 ging douchen, ging ik de test doen. Resultaat was in mijn ogen niet duidelijk genoeg.

Ik ging weer verder slapen en om 1 uur werd ik wakker gemaakt met een ontbijtje op bed. Toen ik om half 10 wakker werd was ik zo belachelijk erg geirriteerd, maar nu werd ik heerlijk wakker. Om half 2 toch ook maar de andere test gedaan. Hier moest een plusje komen ipv een streepje. Ik zag een plusje, hij zag een plusje. Maar het was wel weer een heel licht plusje. Ondanks in de gebruiksaanwijzing (inclusief plaatjes) stond hoe licht het plusje ook was, een plusje was zwanger. Helemaal in shock, huilen, shaken als een gek, zo blij, knuffelen, kussen, elkaar een high five geven, nog een keer naar de test kijken. Ik was nog steeds niet overtuigd.

Toen ik weer terug kwam bij de drogist om de Clearblue Digital te halen, vroeg ze of de testen van gister niet goed waren. Ik zei dat ze positief waren, maar dat ik nog niet overtuigd was en dat het eigenlijk mijn bedoeling was geweest om gister de Clearblue Digital te halen. Ze vroeg of ik er blij mee was, vond het een vreemde vraag, maar misschien had ik een hele gespannen rare blik en/of rode huilogen. Ik zei dat ik er dolgelukkig mee was, ze feliciteerde me en ik ging met een big smile lopend door de regen weer naar huis. Oke test is in huis, snel water drinken zodat ik weer kan plassen. Het lukte niet, dus wilde gaan douchen. Maar ineens kwam er een miniplasje, ik ving het op, maar het was zo weinig dat ik twijfelde om hier de test wel mee te doen. Toch gedaan en binnen een minuut stond er “ZWANGER”. Niet veel later kwam ook het aantal weken wanneer de bevruchting plaats had gevonden erbij te staan. Alle 2 dolgelukkig!!

2014-10-11 15.43.57

Omdat onze moeders wisten wanneer ik ongesteld moest worden, hebben we ze maar meteen gebeld. Hij belde zijn moeder, ik belde mijn moeder. Ik denk dat mijn moedertje het al wist, aangezien ik alles met haar deel. Ik had een paar dagen geleden ’s ochtends om half 6 overgegeven, we hadden zoveel gegeten die dag daarvoor, dacht dat dat het misschien was al geef ik echt nooit over. Hoop dus ook niet dat het vaker gaat gebeuren, is vorige zwangerschap niet gebeurd, was alleen misselijk toen. Verder heb ik een paar momentjes gehad die onder het kopje “nervous breakdown” horen. Ik vond dat ik overstuur raakte met een goeie reden, dat ik huilde met goeie reden. Mijn vriend zei toen al “Jij bent zoooo zwanger!” Maar omdat hij dat een paar maanden geleden ook had gezegd, nam ik dat ook niet serieus. Mijn bestie C en vriendin L waren ook weer superblij voor ons. Verder wil ik even wachten met het mijn zusjes, mijn vader, zwager, oma’s en andere mensen vertellen tot ik de gynaecoloog heb gezien.

Vanmiddag ben ik ook even naar ons kindje op de begraafplaats gegaan. Ik vertelde hem dat hij een broertje of zusje zou krijgen en ik heb gevraagd of hij samen met de 2 andere familieleden die er liggen dit kindje willen beschermen. Ik hoefde niet te huilen, het voelde goed. Weer in de regen liep ik terug naar huis, waar mijn lieve vriendje op me zat te wachten. Op mijn verjaardag is ons kindje overleden, ik kreeg van mijn beste vriendin en van mijn vriend hetzelfde cadeau: Blond Amsterdam Mama servies. Was er ontzettend blij mee, maar toen we de volgende dag het slechte nieuws kregen wilde ik er niets meer van weten. Mijn vriend heeft toen alle baby spullen in vuilniszakken gedaan en samen met de 2 dozen mama servies op zolder gezet. Vandaag voelde het eindelijk goed om van de zolder te halen. De echo’s ga ik straks in bed lekker naar kijken. Misschien moet ik huilen, misschien ook niet, het geeft niet. Ik wil ze graag zien, eerst wilde ik dat niet.

Vorige keer hebben we op de dag dat we er achter kwamen dat we zwanger waren een mooie Lincoln roos gekocht. Dit keer hebben we niets symbolisch gekocht, maar hebben we wel de muren geverfd in de wc en de vloer gelegd haha, ook mooi! Al met al een heerlijke dag!!

4 weken zwanger

4 weken zwanger

Een gedachte over “Driemaal is scheepsrecht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.