Wat te doen met een rijbewijs

Als klein meisje beloofde mijn vader mij een rijbewijs (en een BMW, andere auto’s waren niet veilig genoeg). Toen ik 18 was heb ik ongeveer 10 lessen gehad. Mijn vader en ik kregen onenigheid over hoe het rijbewijs gehaald moest worden. Hij wilde dat ik eerst mijn theorie examen zou halen en daarna 1 uur per week lessen, ik was bang dat als ik mijn theorie zou halen en maar 1 les per week dat ik dan niet op tijd klaar zou zijn en mijn theorie verlopen zou zijn. Wat als gevolg had dat hij geen rijlessen meer ging betalen en ik moest stoppen aangezien ik net op mijzelf woonde en ook mijn school moest betalen. Toen ik 23 of 24 was begon ik met lessen bij een vriend van mijn moeder die net zijn eigen rijschool had. Iedere week zo’n anderhalf uur/2 uur, maar dan moest ik wel van Gouda (waar ik destijds woonde) naar Den Haag/Pijnacker/Nootdorp, ook niet ideaal, maar zo mocht ik in ieder geval lessen zonder dat ik meteen een berg geld neer moest leggen. Toen ik het grootste deel van mijn tijd bij mijn toenmalige vriendje in Purmerend verbleef, gingen ook die rijlessen over.

Inmiddels ben ik 27 en nog geen rijbewijs! Maar het einde is in zicht.. Over 2 weken moet ik afrijden en ik kan niet wachten tot ik dat pasje met trots in mijn portemonnee kan schuiven. Twee maanden geleden hebben we een nieuwe auto gekocht, ik zag mezelf er al helemaal inrijden.

2014-07-19 14.01.06

Ik heb zoveel bezoekjes die ik nog steeds moet doen, een aantal ervan staan ook op de doelenlijst. Toen we de auto kochten stond er nog geen 80.000 km op de teller, maar daar ga ik verandering in brengen!

To-drive list (in willekeurige volgorde):

* Van huis naar Gouda om zusje of zusjes op te halen (92 km) en dan naar Tikibad (42 km), daarna weer terugbrengen naar Gouda (42 km) en weer door naar huis (92 km).
* Van huis naar mijn vader’s huis in Hoorn (20 km) en terug (20 km).
* Op (verlaat) kraambezoek bij oud collega en vriendin in Rosmalen (109 km) en terug (109 km).
* Naar vriendin S haar nieuwe huis bekijken in Westervoort (122 km) en terug (122 km).
* Naar mijn nichtje en haar vriend in Schoonhoven, ze wonen er al eeuwen, maar ben er nog steeds niet geweest (87 km). En weer terug  naar huis (87 km).
* Met vriendin L naar een beautybingo, waarschijnlijk ergens in de buurt van Capelle a/d Ijssel (106 km) en terug (106 km).
* Op kraamvisite bij S en D in Harlingen (90 km) en terug (90 km).
* Eindelijk weer eens meeten met een andere vriendin S in Ridderkerk (120 km) en terug (120 km).
* Naar het nieuwe huis van mijn tante in Schellinkhout (25 km) en terug (25 km).
* Naar C en mijn ex-kat in Nieuwegein (70 km) en terug (70 km).

* Uiteraard ook een dagje weg met mijn bestie C, maar die kan ik nog niet berekenen omdat we nog geen plan van aanpak hebben.

Als ik alle bezoekjes heb gedaan, heb ik in totaal 1766 km gereden!!
(Dit is exclusief het dagje weg met mijn bestie, uit eten met D&F in Amsterdam en het brengen van mijn geliefde naar werk en ophalen zodat ik de rest van de dag de auto kan lenen)

Een gedachte over “Wat te doen met een rijbewijs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.