En, wanneer gaan jullie trouwen?

“En, wanneer gaan jullie trouwen?” Een van de vragen die de broer van mijn geliefde stelde toen we vertelden dat we zwanger waren. Niet een onlogische vraag, het is ook de bedoeling dat je de rest van je leven bij de vader van je kind blijft, dus waarom niet trouwen? Als klein meisje droomde ik van een gezin, natuurlijk leek het me mooi om eerst te trouwen en daarna kindjes te krijgen. Maar eerlijk gezegd is trouwen nooit heel belangrijk voor me geweest. Laatste tijd begint het toch steeds meer in mijn hoofd te spelen. 

Ik ben er 3000% zeker van dat ik de rest van mijn leven met mijn vriend wil delen, ik ben er vrij zeker van dat hij dat ook met mij wilt. 😉 Hij maakt me soms knettergek, we lopen soms te kibbelen om de stomste dingen, maar hij is ontzettend lief en goed voor me, zorgt op bepaalde momenten dat ik weer even met mijn voetjes op de grond kom te staan, steunt me, is er voor me. Hij begrijpt me, daar zijn er maar heel weinig van! Daarnaast is hij ook erg sexy en onwijs grappig! Helemaal in het begin hebben we al gepraat over hoe hij en hoe ik de toekomst zagen. We wilden alle 2 heel graag kinderen, liefst op jonge leeftijd, geen oude papa en mama die niet meer mee kunnen spelen in de speeltuin. Daarnaast wilden we ook later getrouwd zijn, een mooie grote bruiloft met alles erop en eraan. Maar dat hoeft niet snel, omdat we niet gelovig zijn en daarbij kost een bruiloft een hele hoop geld op de manier hoe ik het voor ogen heb!

Ook al ben ik maar een heel klein meisje, toch wil ik een hele grote witte (strapless) prinsessenjurk met mooie bling bling steentjes en een sluier!

Leah_Messer_wedding prinsessenjurk

Toen we zwanger waren ben ik gaan kijken naar wat het inhoud als je een geregistreerd partnerschap aangaat. Geregistreerd partnerschap is in principe hetzelfde als trouwen. Het enige verschil is dat bij geregistreerd partnerschap geen ja-woord verplicht is. Beide ouders krijgen automatisch ouderlijk gezag wanneer het kind binnen het huwelijk/geregistreerd partnerschap wordt geboren, wat ik heel erg belangrijk vind. Als je dus in ons geval alleen samenwoont, krijg je niet automatisch gezamenlijk ouderlijk gezag, alleen de moeder/ik zou dat dan krijgen. Als je wilt dat de vader net zoveel rechten heeft moet je een verzoek indienen bij de rechter. Dat kan alleen als de vader het kind ook heeft erkend. Als ik kijk naar de stellen om me heen hebben 4 daarvan een geregistreerd partnerschap wat tijdens de zwangerschap is “geregeld”. Ergens denk ik, kunnen wij dat ook niet beter gewoon doen zodat alles is geregeld voor als we weer zwanger zijn. De meeste mensen hebben dan het plan om een paar jaar later echt een trouwdag te houden, maar ik ben bang dat het in ons geval dan misschien niet meer komt.

Hoe graag ik ook zijn naam wil dragen, zodat we een echt gezin zijn als we kleintje krijgen. Misschien moet ik het maar gewoon los laten, wachten op de dag dat ik überhaupt gevraagd wordt, wachten tot ons kindje of onze kindjes op een leeftijd zijn zodat ze ook een rol in de bruiloft hebben en we genoeg geld hebben gespaard om een droomhuwelijk (met koets en duiven) te hebben.

Een gedachte over “En, wanneer gaan jullie trouwen?

  1. Pingback: 22 weken zwanger | Sjantje's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.