Update ziekenhuis en doelenlijst

Daar ben ik weer! Het is een beetje druk geweest, dus even rustig zitten om te bloggen zat er niet in. Voor de blog van vandaag eindelijk een update van de ziekenhuis uitslagen en ik ben begonnen met het afstrepen van de doelenlijst. Ik ben helaas nog steeds niet zwanger, vruchtbare dagen zijn weer voorbij en ik voel me niet anders dan anders. Ondanks de doelenlijst bestaande uit 40 punten (zie: menu) bedoeld is om tijdens de 40 weken zwangerschap te doen, ben ik alvast begonnen. Misschien heb ik dan wel een hele ontspannen zwangerschap 😉 

Op 20 augustus moesten we weer bloed prikken zowel voor mijn schildklier als voor mijn HCG waarde. Vrijdag 22 augustus kregen we de uitslag. Het was een drukke dag, druk in huis en druk in mijn hoofd dus het is me niet allemaal bijgebleven, maar het was goed nieuws. Mijn schildklier waardes waren weer normaal en het HCG hormoon zat op 1.2, dit hoort tussen de 0 en de 2 te zitten dus was helemaal in orde. Omdat de internist zei dat mijn schildklier dus ging opspelen door mijn zwangerschap is de kans zeer waarschijnlijk dat het de volgende keer weer gebeurd. Hij heeft besloten om dit toch niet paniekerig in de gaten te gaan houden, waar ik erg blij om ben. Ik moet rekening houden met o.a. gejaagdheid, hartkloppingen en vermoeidheid tijdens de zwangerschap en als het erg uit de hand loopt moet ik hem bellen. Goed opgelost zo, zat er totaal niet op te wachten om in mijn zwangerschap weer telkens lek geprikt te worden en in de stress te zitten voor de uitslag.

Na 8 weken wachten (waar normaal 14 weken voor staat) kregen we ook de uitslag van het DNA onderzoek. Ze hebben toen bloed geprikt bij mijn vriend en bij mij om te kijken of onze chromosomen wel compatible waren met elkaar en hoe groot die kans is dat dit weer gebeurd. Ook deze uitslag was positief, we kunnen gewoon kindjes maken en zoals ze al eerder hadden gezegd in het ziekenhuis is nu bewezen dat de kans ontzettend klein is dat dit weer gebeurd. Ik ben nog steeds bang voor een volgende zwangerschap, maar het is gelukkig door deze uitslagen een stuk minder eng geworden.

Doelenlijst

Zoals ik op de pagina van de doelenlijst zelf heb aangegeven, moet er nog een hele hoop gebeuren voor we een klein wondertje hebben. Het zijn dingen die in of rondom het huis moeten gebeuren, persoonlijke doelen, punten met betrekking tot mijn sociaal leven wat op een zeer laag pitje staat. Er is dus nog aardig wat werk aan de winkel, maar ik kan er al een paar afstrepen!

1# WC beneden
Alle muren waren helemaal betegeld, dus we (voornamelijk mijn vriend) hebben de bovenste helft van de tegels eraf gesloopt. Zijn broer heeft de houten platen er achter weggezaagd. Binnenkort zullen er nieuwe platen worden geplaatst, de stukadoor heeft al even gekeken en komt het na zijn vakantie afmaken. Daarna moet er een kleurtje overheen, een vinyl vloer op de grond en opfleuren. Under construction, wordt nog niet afgestreept dus.

12# Spullen uitzoeken waterdag
Op zaterdag 16 augustus was waterdag, dat is ieder jaar hier in het centrum. Alle straten langs de grachten staan dan vol met mensen die hun rommel willen verkopen of juist kopen. We hadden slecht weer, af en toe regen en in het bekende dorp naast ons was een begrafenis (nog van de vliegtuigramp) waardoor blijkbaar ook een hoop mensen niet kwamen. Ik was er vorig jaar niet, ik weet niet hoe het er normaal aan toe gaat, maar ik was erg blij met de € 101,- die we hadden verdiend.

14# Rijbewijs halen (0/2)
Ik heb gister, 2 september, mijn theorie examen gehaald. Ik ben absoluut geen studiebol, ik heb een ontzettend slecht geheugen en de proefexamens waren niet al te best. Wonder boven wonder heb ik het meteen de 1e keer gehaald met maar 2 fout! Over iets meer dan een maand afrijden en dan kan ik eindelijk een groot rondje Nederland doen en vrienden/kennissen opzoeken die ik al lang niet heb gezien.

16# Nieuwe recepten uitproberen (0/5)
Het laatste wat ik ben is een keukenprinses, maar ik heb 2 recepten van internet geplukt en gemaakt. Pinchos met geitenkaas, wat geen succes was voor mijn vriend. En een zalm broccoli schotel, het was zeker niet vies, maar ook niet zo lekker dat je denkt: “hoppa, morgen weer!” Druk op de foto voor het recept.

2014-08-12 19.50.382014-08-12 20.05.02

17# Taarten bakken (0/3)
Samen met mijn jongste zusje heb ik een luchtige chocolade taart/cake gebakken. Gewoon uit een pakje, maar ik vind dat hij meetelt!

22# Zwangerschapsfotoshoot
Mijn schoonmoeder heeft een hoop connecties waaronder een hele goede fotografe. Mijn schoonmoeder vroeg of mij zo’n fotoshoot leuk lijkt, dit was natuurlijk al mijn bedoeling, dus ik ben helemaal blij! Ik vind dat deze fotografe erg mooie foto’s maakt, nu alleen de dikke buik nog (wel met baby dan!). Waarschijnlijk maken we als het kindje geboren is ook een new born shoot bij haar.

30# Tyara laten logeren
Mijn jongste zusje is van maandag 18 t/m woensdag 20 augustus voor het eerst hier blijven slapen. Wij hebben zo onze botsingen, maar ik was erg trots op haar. Het luisteren ging een stuk beter, niet op een negatieve manier aandacht vragen, alleen toch 1 leugentje. Daar baalde ik erg van, maar al met al was het een succes.

31# Demi laten logeren
Mijn oudste zusje hebben wij opgehaald toen we Tyara woensdag terugbrachten. Demi is tot zaterdag 23 augustus gebleven. Ik vond het leuk om te zien dat ze toch meer zichzelf was dan ik had verwacht. Ook voor haar was het de 1e keer dat ze hier logeerde, en dus ook de 1e keer dat mijn vriend er bij was en normaal als er ‘anderen’ bij zijn wordt ze wat stiller. We hebben de film gekeken van de vakantie die ik samen met haar had 5 jaar geleden in Fuertaventura, dit vonden we alle 3 erg leuk om te zien. Ze was toen nog (net) 10, nu alweer 16!

34# Plakboek Tunesie maken
Na lange tijd knippen en plakken zitten alle foto’s eindelijk in het plakboek. De teksten moeten alleen nog, maar ik ben er even klaar mee. Blijft dus op de doelenlijst.

36# Naar de kermis (0/2)
Afgelopen week was hier kermis, we zijn er vrijdagavond naar toe geweest. Als afsluiter op zondagavond is er dan een feest in de kroeg, dit heb ik mijn vriend in zijn eentje laten doen. Ik was helemaal kapot van het leren, en hij komt zoveel mensen tegen dat hij zich toch wel vermaakt. Aankomend weekend is het in het dorp hiernaast, dat schijnt helemaal een feest te zijn. Hier gaan wij a.s. vrijdag 5 sept naar toe om mijn vriend’s verjaardag te vieren.
2014-08-29 21.36.25 2014-08-29 22.20.21 2014-08-29 22.44.24

39# Naar een pretpark
Op mijn zusjes 16e verjaardag zijn we (met mijn moeder, zusjes, beste vriendin van jarige zusje, mijn vriend en ik) naar Walibi geweest. 10 uur lang slenteren is vermoeiend, maar we hebben een erg leuke dag gehad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.